Djeca ostala uz cestu, APP tvrdi da je riječ o pogrešci

Autobus APP-a
(FOTO: Mario Nakić)

08.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 14579

"Učenici OŠ Julija Kempfa na putu u Pulu ponovno su doživjeli neugodnosti zbog APP-a", požalio nam se Ante Jurilj u ime roditelja učenika koji su u ponedjeljak otputovali na ekskurziju.

- U blizini Zagreba autobus je zaustavio policajac koji je uočio nepravilnosti. Vozač nije imao zakonom obvezan odmor što znači da je našu djecu vozio umoran i time ugrozio njihove živote. Pa tu je 60 djece. Ogorčeni smo i ljuti. Naša su djeca sat i pol stajala na benzinskoj, morali su  kupiti hranu i sokove, nisu posjetili sva mjesta koja su bila u planu. Neki su od nas ostavili neplaćene režije da bi mogli izdvojiti 1.200 kuna svome djetetu za tu ekskurziju - ogorčen je Jurilj.

Njihova je ljutnja još veća jer su sličan scenarij ista ta djeca doživjela prije dvije godine kad su, također preko APP-a, putovala na ekskurziju na Plitvička jezera.


- Tad su zaustavljeni jer u autobusu nije bilo dva vozača što je zakonska obveza. Stajali dva sata uz cestu, propustili su plaćeni ručak i nisu vidjeli sve što su trebali jer je to bila jednodnevna ekskurzija - prepričava.


- Sve je bilo po zakonu. Radi se o administrativnoj pogrešci. Vozač je bio odmoran i dan koji je trebao biti slobodan uoči puta nije radio. U nedjelju je vozio samo u Zagreb, a tri dana prije toga uopće nije radio. Međutim, jednostavno nije ispunio formular onako kako je trebao i nije evidentirao odmor. Policajac mu je zbog toga zabranio da vozi dalje. Pozvali smo drugog vozača koji je u tom trenutku bio u Zagrebu i došao je za pola sata. Međutim, policajac je provjeravao i njega te je to trajalo još dodatnih pola sata. Zbog toga će snositi sankcije - pojašnjava Igor Krpan, direktor putničkog prijevoza u APP-u.

Kaže da će predstavnici APP-a zasigurno sjesti za stol s roditeljima, nastavnicima  i ravnateljem škole kako bi im objasnili u čemu je bio problem.

- Sigurnost djece ni u jednom trenutku nije bila ugrožena- tvrdi Krpan.

Pojedini roditelji smatraju da odgovornost zbog svega treba snositi i sam ravnatelj jer redovito za ekskurzije dobivaju samo ponude iz APP-a.

- Nemam komentara. Hvala lijepo - odgovorio je kratko ravnatelj Kempfove škole Dragan Zovko te prekinuo razgovor bez da je saslušao pitanje koje smo mu željeli postaviti.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI