Nema više gospodarskog sajma, ali uvode degustaciju za javnost

13.04.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 10580

"Nećemo održati gospodarski sajam sa strojevima i ostalim sadržajima zbog manjeg interesa izlagača i financijske konstrukcije koju više ne možemo pratiti. Ove godine toga neće biti, ali Vino-kap kao tradicionalno ocjenjivanje vina ostaje, a uvodimo i neke novosti", rekao nam je Ferdinand Novak, predsjednik Udruge voćara, vinara i vinogradara Kaptol.

Na Vino-kap se domaći vinari mogu prijaviti do 25. travnja u Općini Kaptol, a ocjenjivanje će se održati 29. travnja. Novosti su degustacija za širu javnost i mađarska vina.

- U svibnju će biti podijeljena priznanja sudionicima i onda ćemo napraviti degustaciju za širu populaciju jer je bitan i "običan" degustator, odnosno potrošač. Pred našim vinskim podrumom u Kaptolu sudionici i ostali puk će moći kušati vina i dati svoju ocjenu.


- Vino-kap ostaje rezerviran za izlagače iz naše županije s iznimkom bratskih općina Kaptola iz mađarskog Somođa. Njihovi predstavnici su nam bili u posjetu prije nekoliko dana. Dogovorena je suradnja za ocjenjivanje njihovih vina, a naša će vina otići kroz mjesec dana kod njih. Donijeli su 15 uzoraka za početak, možda su malo bojažljivije ušli u to, ali ćemo korektno odraditi ocjenjivanje. Nema mogućnosti donošenja vina iz drugih regija. Smatramo da smo perjanica u vinarstvu Hrvatske, nema potrebe da nam dolaze vina iz Virovitice, Osijeka ili Slavonskog Broda jer su to ipak vina drugih kategorija u odnosu na naša - ustvrdio je Novak.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI