Posjetiteljima nude vino, švargl, čvarke i druge domaće specijalitete

Najavljeno požeško Vincelovo
(FOTO: Lidija Galić)

20.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 10133

Više od 150 sudionika prijavilo se za ovogodišnje požeško Vincelovo. Riječ je o manifestaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije koji objedinjuje tri projekta:  Zeleno-plavo, Riba Hrvatske-jedi što vrijedi i Tradicionalna jela uz Vincelovo.

Uz domaće izlagače svoj su dolazak najavili sudionici iz Primorsko-goranske, Osječko-baranjske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Brodsko-posavske i Sisačko-moslavačke županije. U kulturno-umjetničkom dijelu programa sudjelovat će plesne skupine, KUD-ovi s područja Požege i gostujuća kulturno-umjetnička društva te povijesne postrojbe.

- Cilj je povezati kontinentalnu i jadransku Hrvatsku, povećati konkurentnost poljoprivrede i turizma te prezentirati vina i gastro ponudu kontinenta i Jadrana - najavio je Stipo Barukčić, predsjednik županijske Obrtničke komore. Ističe kako i ove godine očekuju velik broj posjetitelja kojima će biti ponuđena vina i domaći specijaliteti poput švargla i čvaraka te specijaliteti s Jadrana.


Program će biti održan u subotu u pješačkoj zoni od 10,45 sati. Prije toga će u Gradskoj vijećnici biti održan stručni skup na kojem će biti riječi o ciljevima projekta Zeleno-plavo, a govorit će stručnjaci iz Zavoda za agroekonomiku Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku.


Organizatori su Obrtnička komora Požeško-slavonske županije, udruženje obrtnika Požega, Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika i Turistička zajednica grada uz sudjelovanje požeške Udruge vinogradara i voćara Stjepan Koydl. Generalni su pokrovitelji Hrvatska obrtnička komora, Grad Požega i Požeško-slavonska županija, a pokrovitelj Hrvatska gospodarska komora, županijska komora Požega.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI