Zbog spora s bivšom suprugom: Za tjedan dana ostaju bez doma

Ivan i Ružica Grgić trebaju do 16. prosinca iseliti iz kuće u Kukunjevcu
(FOTO: Mario Barać)

10.12.2013. | Mario Barać
Pregleda: 17961

Ivan i Ružica Grgić bi prema Zaključku Općinskog suda u Daruvaru, Stalne službe u Pakracu koji je izdan 13. studenog, trebali biti deložirani 16. prosinca u 10 sati, iz svoje obiteljske kuće u Kukunjevcu nedaleko Lipika, u Ulici Franje Filipovića 32. Rezultat je to poslije bračnih razmirica Ivana i njegove bivše supruge koje su  dobile ovakav sudski epilog, no razlozi ove deložacije su puno kompliciraniji.

Kako tvrdi Ivan, koji je s bivšom suprugom Milkom bio u braku od 1983. do 2003. godine, sporno je Milkino potraživanje od 48.000 kuna na ime uzdržavanja iako Ivan tvrdi sasvim suprotno.

– Ona se namirila i iznad tog iznosa. Ja sam u taj brak donio oko 250.000 njemačkih maraka, radio sam 25 godina u Njemačkoj gdje sam 13 godina bio obrtnik, a ona nije donijela ništa niti je ikada radila. Imam dokaz da se ona namirila debelo preko traženog iznosa jer je 19 godina primala moju mirovinu na svoj žiro račun što je iznos od oko 60.000 kuna.





Ivan: Ako nas izbace iz kuće, nemamo kamo

- Žalosno je samo što sud ne priznaje sve moje argumente, a vjeruje i podržava njezine laži. Svi moji bivši odvjetnici su tvrdili kako je sud na njezinoj strani. Ako 16. dođe do deložacije, ne znam što ću jer nemam kamo, a ovdje imam i poljoprivredne strojeve jer se bavimo poljoprivredom, imam i stoke i ne znam što ću. Očajan sam - tvrdi 87-godišnji Ivan.

Brak s Milkom je bio njegov drugi brak. Osim kuće u Kukunjevcu, ovrha se odnosi i na kuću u Pakracu.

– Kada smo se razilazili nudio sam joj da uzme tu kuću i namještaj. Ali ona na to nije pristala. I sada sam joj spreman ponuditi neka uzme tu kuću i da me ostavi da živim na miru - poručuje Ivan. Kako on tvrdi, kuća u Kukunjevcu je bila 100 posto u njegovom vlasništvu, dok je kuća u Pakracu u polovičnom vlasništvu.

Ionako teške međusobne odnose otežava i činjenica da su iz doma u Sisku 1993. godine primili na uzdržavanje tada 11-godišnjeg dječaka, a priču dodatno zanimljivom, ali i za zategnute odnose dodatno traumatičnom čini Ivanova tvrdnja da Milka sa spomenutim, danas već 31-godišnjim čovjekom, sada živi nasuprot njegove kuće.

Milka: On laže!



Izjavu smo zatražili i od njegove bivše supruge koja je odmah odgovorila da neće davati nikakve izjave, pokazujući sudsko rješenje, a onda je ipak rekla: - Sve što on kaže je čista laž. Živjeli smo u kući zajedno i onda je on mene izbacio, promijenio brave i o svemu ovome je trebao misliti ranije, a danas zove novinare. Zbog svojih je laži već bio u zatvoru - tvrdi Milka.

Na konstataciju da joj on i sada nudi kuću u Pakracu, odgovara: - Laže i za kuću u Pakracu, to je kuća moga brata Jure kojem je Ivan ostao dužan novce. Sve što danas imam je tuđe, ja sam socijalni problem - rekla je Milka.

Žalio se do Strasbourga

Ivan tvrdi da se žalio svim instancama, od Državnom odvjetništva, preko premijera i predsjednika Republike pa sve do Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu. Bez obzira na to protiv Zaključka, kojeg potpisuje sutkinja Dobrila Krajnović, nije dopuštena žalba pa se, kako trenutno izgleda, deložacija neće odgoditi.
 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI