Žiri na teškom zadatku: Audicija s najviše mališana dosad (video)

Lana i Helena Bobek na audiciji za Cvjetiće glazbe
(FOTO: Aleksandar Grlić)

25.11.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 12577

Na audiciji za 22. Cvjetiće glazbe bila je nezapamćena gužva, prijavilo se čak 43 djece a žiriju iz KUD-a Orljava stvarno nije bilo lako. Mnoga djeca su već nastupala na Cvjetićima i drugim priredbama pa nemaju uopće treme, a pojavila su se i neka nova imena. Poslušajte i vi neka nova buduća imena estrade.



- Nikad nismo imali tako dobar odaziv. Ima možda jedno četvero ili petero djece koja nisu zadovoljila osnovne kriterija, a sada moramo odabrati između preostalih kandidata što neće biti nimalo lako. Rado bismo odabrali 40 kandidata, ali onda bi Cvjetići trajali četiri dana. Super smo zadovoljni i odazivom i kvalitetom - rekao nam je Goran Kovačević, predsjednik KUD-a Orljava iz Pleternice.





Cvjetići će se kao i prošlih godina održavati u Pleternici prvog vikenda u lipnju. Audicija se po prvi put održala u studenom iako se dosad održavala u veljači ili ožujku.

- Pomakli smo termin zbog praktičnih razloga. Djeca sad idu u školi i da ih ne zahvate božićni praznici, također ranije možemo raditi probe s djecom i tamburaškim sastavima. Cvjetići glazbe su jedini takav festival u Hrvatskoj. Ne planiramo nikakve drastične promjene. Festival će trajati dva dana, a ako se posloži ono što radimo, možda ubacimo nešto, dodamo još koju večer - kaže Kovačević.

Kao i na svim audicijama dosad prevladavale su curice, možda na budućoj taburaškoj sceni upravo one prevladaju.

- Tu smo pravo u Europskoj uniji, mislim da imamo više curica nego dječaka. To nije bitno, dobri su i jedni i drugi, neka samo dođu i pjevaju i to je super - ustvrdio je Kovačević na kraju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI