Potražnja je takva da jedva uspijevaju pokriti potrebe tržišta

Proizvodnja u Color emajlu
(FOTO: Lidija Galić)

13.11.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 19326

Tvrtka Color emajl jedna je od svijetlih primjera požeškog gospodarstva i zapošljava 390 radnika. Uz proizvodnju cijevi godišnje proizvode oko 13 tisuća kamina.

- Naše je tržište uglavnom inozemno. Izvozimo u Njemačku, Italiju, skandinavske zemlje i Francusku, a iduće godine svoje ćemo proizvode plasirati i u Englesku. Imamo 150 modela kamina, a potražnja je tolika da smo ove godine unatoč povećanju proizvodnje od 25 posto jedva uspjeli pokriti potrebe postojećih kupaca - kaže vlasnik Goran Šutalo.




Ovih dana u Coloru užurbano pripremaju zemljište na kojem će izgraditi novu emajlirnicu i skladište. U funkciji bi trebali biti od svibnja iduće godine. Riječ je o investiciji od gotovo 70 milijuna kuna, a bit će to prilika za otvaranje dodatnih 20 radnih mjesta.




Planiraju i izgradnju novog pogona za proizvodnju kamina. Dokumentacija za oba projekta već je spremna. I dok se za emajlirnicu i skladište čekaju građevinske dozvole, problem za pokretanje novog proizvodnog pogona kamina jest nedostatak zemljišta.



- Grad užurbano radi na pronalaženju rješenja za to. Na sjednici Gradskog vijeća donijet ćemo odluku o izmjeni GUP-a kako bi se što prije osiguralo oko pet hektara zemljišta za ovaj pogon - rekao je tijekom današnjeg posjeta Coloru dogradonačelnik Mario Pilon koji je sa saborskim zastupnikom Franjom Lucićem i županom Alojzom Tomaševićem posjetio danas Zvečevo, Požežanku i Color emajl.



- Svako nam je radno mjesto važno i ako znamo da se ovdje stvaraju preduvjeti za stotinjak novih, Grad će učiniti sve da se ovakvi projekti naših gospodarstvenika što prije realiziraju - rekao je Pilon. Potporu će pružiti i Županija. Tamo će se, prema riječima župana Tomaševića, učiniti sve kako postupak dobivanja građevinskih dozvola ne bi bio prepreka našim gospodarstvenicima.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI