Šolić: Neka Ronko sam plati sudske i odvjetničke troškove

Ante Šolić i Ferdinand Troha
(FOTO: Vjeran Blašković)

25.05.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 9840

Na današnjoj konferenciji za medije čelnik požeškog HDZ-a Ante Šolić pozvao je gradonačelnika Zdravka Ronka da mnogobrojne sudske troškove i usluge odvjetnika za sporove koje vodi plati iz svog džepa, a ne požeškog proračuna.
Ustvrdio je da su sudski troškovi veliki, da ih plaćaju porezni obveznici, građani Požege te zatražio odgovornost gradonačelnika.

Kamen ništa ne duguje Gradu?

Rekao je i kako su štete koje su nanesene Gradu Požegi velike. U tom kontekstu izjavio je kako je Ronko jučer na suđenju Vladi Zecu izjavio da Kamen Ingrad ništa nije dužan Gradu vezano za mjenice koje je Grad izdao toj tvrtki. Dodao je kako je Grad ovdje oštećen za 11 milijuna kuna, koliko i potražuje iz stečajne mase Kamen Ingrada.


Predsjednik gradskog HDZ-a izjavio je i kako je gradonačelnik Ronko do sada izgubio sve sudske sporove koje je vodio. Ukupno je Šolić zbrojio da se radi o šteti od 20 milijuna kuna. S tim se novcem, kaže on, moglo rekonstruirati bar dvije velike ulice i izgraditi 2 rotora koji bi riješili prometne probleme.


Obmanjivao javnost

Šolić je govorio i o zgradi Porezna uprave u Požegi za koju je Vrhovni sud donio 2009. godine odluku da ne pripada Gradu Požegi i da državi mora dozvoliti upis na pravo vlasništva.
Rekao je kako je gradonačelnik prodajom zgrade porezne uprave obmanjivao javnost stavljajući u proračun iznos od 14 milijuna kuna za koliko je u prosincu 2003. godine s tadašnjim ministrom financija Crkvencem potpisan ugovor o prodaji. Dodao je i da se požeški proračun napuhavao i za 23 milijuna kuna, jer su se zbrajale i kamate.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI