Babukićeva završena: Glazbena škola će biti useljiva u prosincu

Gradonačelnik Neferović posjetio je gradilište u Babukićevoj ulici
(FOTO: Aleksandar Grlić)

03.10.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 11812

Gotovo je asfaltiranje Ulice Vjekoslava Babukića u dužini 125 metara. Izvršena je rekonstrukcija vodovoda, kanalizacije i elektroinstalacija. Vrijednost radova je oko 760.000 kuna. Za par dana će se montirati javna rasvjeta i imat ćemo 14 parkirališnih mjesta te jedno za invalide. Ulica će biti jednosmjerna. Kompletan prostor ispred glazbene škole će biti obnovljen - rekao je gradonačelnik Požege Vedran Neferović prilikom posjeta gradilištu.

Ono što zanima Požežane još više od radova ispred nove Glazbena škole je kako napreduju radovi na samoj zgradi. Pojavilo se puno dodatnih troškova i radovi koji su trebali biti gotovi prije početka školska godine otegli su se. Ukupna investicija narasla je s planiranih 10,5 na gotovo 14 milijuna kuna.

Opremanje iduće godine


- Čekamo samo završni materijal za obloge na stubištu koji je naručen. Rok isporuke je malo dulji, očekujemo da će to biti isporučeno i postavljeno tijekom idućeg tjedna. Što se tiče odnosa s Ministarstvom regionalnog razvoja, nakon međusobnih sastanaka, obavljene prepiske i uvida u radove koji su izvršeni očekujemo da se Ministarstvo izjasni nastavlja li pratiti ostatak troškova koji su dogovoreni u osnovnom ugovoru, znači sufinanciranje u iznosu 70 posto - dodaje Neferović.




Dio sredstava za opremu je već namjenski potrošen, a škola će, prema riječima gradonačelnika, moći biti puštena u upotrebu možda već u prosincu ako inspekcije na tehničkom prijemu to potvrde. Oko 400 učenika od predškolskog uzrasta i pripremnih razreda do srednje glazbene škole, njihovi roditelji i osoblje s nestrpljenjem čekaju završetak radova i odobrenje za selidbu. Voljeli bi već ove godine držati nastavu i koncerte u novom prostoru.

- Čim završimo prijem objekta, kad se bude moglo unutra useliti, kad službe utvrde da je moguće pustiti objekt u upotrebu za nastavu. Polovicom studenog bi možda moglo biti sve gotovo. Slijedi selidba onoga što se može prenijeti. Možda bi se moglo useliti čak i prije drugog polugodišta, u 12 mjesecu. Ne znam što će tehnički prijem zateći, hoće li reći da nešto nije dobro, to je sad nagađanje. 900.000 kuna sredstava koja su doznačena za opremu mi smo namjenski utrošili po javnim natječajima za tonski studio i informatičku opremu, a dalje ćemo tražiti sredstva, ako ih ne bude do kraja godine od strane Ministarstva za instrumente i stolice u koncertnoj dvorani tražit ćemo načina da to opremimo iduće godine - izjavio nam je gradonačelnik.



Škorvaga: Uselit ćemo čim budemo mogli, nemamo što čekati

- Ako je tako rekao gradonačelnik, mi bismo se u novu zgradu uselili odmah nakon što inspekcija odobri, nemamo što čekati. Dobivamo izvrsne uvjete za rad, mogli bismo održati i koji koncert kojih planiramo puno u prosincu. Dosad nismo imali adekvatne uvjete, radili smo prvo na razvoju struke, a onda na stvaranju uvjeta. To je garancija za dug i visokokvalitetan rad. Svejedno je zima, selili se u prosincu ili siječnju, mi jedva čekamo preseljenje - izjavio je Valentin Veljko Škorvaga, ravnatelj Glazbene škole Požega.

- Kada steknemo uvjete, pokrećemo i konzervatorij za glazbu, ples i multimediju, pa ćemo postati i visokoškolska ustanova. Tu su tri dvorane od kojih je najveća idealna za glazbene i plesne koncerte. Vjerujem da ćemo s Gradom naći i druge namjene, kako bi dvorana bila korisna stanovništvu cijele Požeštine - dodaje ravnatelj.

Moderni tonski studio bi se mogao koristiti i u komercijalne svrhe.

- Ne mogu to samo tako potvrditi. Mi smo škola i moramo se uskladiti s propisima vezanim za visoko, srednje i osnovno školsko obrazovanje. Kada se sve to ostvari, onda ćemo vidjeti što smijemo raditi. U svakom slučaju postoje tendencije u struci da se takvi resursi koriste i na takav način. Cilj nam je da napravimo školu koja će biti lider regiji - rekao je na kraju Škorvaga.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI