Ništa od EP-a u mažoretu: Grabrik ne zadovoljava uvjete?

Marina Mihelčić (u sredini), predsjednica Požeških mažoretkinja
(FOTO: Lidija Galić)

18.09.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 11051

Požega ipak neće biti domaćin Europskog prvenstva u mažoretu koje je trebalo  biti održano u listopadu 2014. godine. Naime, odlukom Grada Požege Udruzi "Požeške mažoretkinje" nije odobreno korištenje sportske dvorane "Grabrik" zbog, kako se navodi u odluci, tehničkih nemogućnosti.



Dvaput bila kod Neferovića


- Još proljetos smo najavili održavanje ovog velikog događaja u našem gradu.  Uvršteni smo i u službeni program natjecanja kao grad domaćin. Nakon promjene vlasti u našem gradu upoznala sam s tim i novog gradonačelnika Vedrana Neferovića. Bila sam kod njega na sastanku u dva navrata, jednom i s predsjednikom Mažoret saveza Hrvatske koji je gradonačelniku predstavio što bi to značilo za grad Požegu - rekla je Marina Mihelčić, predsjednica Požeških mažoretkinja.


Dodaje da bi naš grad kroz smještaj i dolazak velikog broja sudionika uprihodovao oko dva milijuna kuna. Od Grada Požege zatraženo je oko 50 tisuća kuna za dio troškova kao što su dvorana, razglas i zaštitari, jer su već pronađeni brojni sponzori koji su bili voljni podržati održavanje natjecanja.

Neferović: Ne možemo udovoljavati nečijim željama

- Odgovor iz Grada dobili smo 9. rujna i žao nam je što naš grad neće ugostiti oko dvije tisuće mladih u listopadu iduće godine. Zahvaljujem sponzorima, ali i Županiji koja je dala potporu ovom natjecanju te je župan obećao da će ga u skladu s mogućnostima i poduprijeti - dodala je Mihelčić.

Ne slaže se da dvorana Grabrik ne udovoljava uvjetima jer je predsjednik Saveza mažoretkinja Europe i svijeta dvoranu već obišao i ustvrdio suprotno.

Gradonačelnik Neferović odluku Grada nadopunio je izjavom da prioriteti dodjeljivanja dvorane za pojedine priredbe zahtijevaju jednu dublju analizu te da se ne može udovoljavati samo nečijim željama.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI