U srpnju zabilježen pad broja prometnih nesreća

Nikolina Janković
(FOTO: Matea Pandžić)

12.08.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 3538

Policijska uprava požeško-slavonska u srpnju je zabilježila 49 kaznenih djela, što je 6,5 posto više nego u lipnju, odnosno 2 posto manje nego u srpnju prošle godine. Smanjenje u odnosu na lani zabilježeno je na području Požege, Pakraca i Lipika, dok je na pleterničko-kutjevačkom području povećan kriminalitet.

U promatranom mjesecu koeficijent naknadne otkrivenosti počinitelja iznosi 33 posto, a koeficijent ukupne razrješenosti 67 posto. Oba su pokazatelja manja u odnosu na prethodni mjesec i na srpanj 2012. godine. Najbolje rezultate ostvarila je Policijska postaja Pakrac s koeficijentom 80 posto.

Najviše kaznenih djela odnosi se na opći kriminalitet, a slijede gospodarski kriminal, kriminal droga i kriminalitet prometa.


Materijalna šteta nastala kaznenim djelima ukupno je procijenjena na oko 1,7 milijuna kuna. Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela prijavljeno je 30 osoba među kojima nema maloljetnika.


Javni red i mir

Na području Požeško-slavonske županije u srpnju je zabilježeno 30 narušavanja javnog reda i mira, što je 17 posto manje nego u lipnju, ali 20 posto više nego u srpnju 2012. godine. Najviše prekršaja počinjeno je u Požegi, a slijede Pakrac, Pleternica i Kutjevo.

Najviše prekršaja odnosi se na tučnjavu i viku na javnom mjestu, a slijede drsko ponašanje i vrijeđanje policijskih službenika. Prijavljeno je ukupno 45 osoba, među kojima su tri maloljetnika. Više od polovine prekršaja počinjeno je pod utjecajem alkohola.

Prometne nesreće


Na prometnicama u nadležnosti PU požeško-slavonske u srpnju su zabilježene 34 prometne nesreće, što je 13 posto manje nego u lipnju, odnosno 21 posto manje nego u srpnju prošle godine. Nastradalo je ukupno 20 osoba, među kojima su dvije poginule i tri su zadobile teške tjelesne ozljede. Broj nastradalih manji je u odnosu na lipanj, ali veći u odnosu na srpanj prošle godine.

Među prometnim nesrećama najviše je bilo bočnih sudara, a slijede sudari vozila iz suprotnih smjerova i sudari pri vožnji u slijedu. Najčešća okolnost koja je dovela do nesreća bila je nepoštivanje prednosti prolaska, a slijedi nepropisna i neprilagođena brzina, izvijestila je Nikolina Janković, službenica za odnose s javnošću PU požeško-slavonske na nedavnoj konferenciji za medije.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI