Bikeri ne žele seliti moto susret, dosad skupili 1.400 potpisa

Ivan Kuprešak, predsjednik MK Independent
(FOTO: Aleksandar Grlić)

17.07.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 16362

Nakon zajedničke konferencije za medije u kojoj su Ivan Kuprešak, predsjednik Moto kluba independent i gradonačelnik Vedran Neferović najavili da se moto susreti više neće održavati na prostoru uz Orljavu te će zajednički potražiti novu lokaciju, u Moto klubu su se predomislili i krenuli sa skupljanjem potpisa za zadržavanje stare lokacije.

- Skupili smo oko 1.400 potpisa, skupljat ćemo ih do idućih motosusreta. Nadamo se da nam neće trebati, nego da ćemo naći način da se dogovorimo. U petak se nitko nije žalio zbog buke, a prošle godine je bilo oko 150 pritužbi s 3 ili 4 telefonska broja, tko se normalan žali 50 puta na buku? Ovaj susret organiziramo prvenstveno zbog naših sugrađana, nama je organizacija veliki trošak i samo se naradimo. Ako hoćemo napraviti isključivo bajkersku feštu onda to možemo i kod mene na terasi - rekao nam je Ivan Kuprešak, predsjednik MK Independent.

Ovo je idealna lokacija


Postoji ideja da se motosusreti presele u Veliku, gdje su se nekad održavali.


- Mi smo požeška udruga, a susreti su odavno prerasli livadu u Velikoj. Na njoj nema mjesta ni za šator, a kamoli prostora za binu i motocikle. Osim toga, tih par dana Požega ima koristi i od turizma, dolaze nam gosti iz Zagreba, Livna, Vojvodine i moraju negdje prespavati. Dolaze i karavane koje idu za Vukovar ili Karlovac, zašto skreću ovdje nego li zbog nek tradicije - dodaje Kuprešak.

- Iza nas u nedjelju nije ostao nijedan papirić. Ako nekome smetamo, zašto im ne smeta festival ili fišijada? Želimo obogatiti kulturni život grada, ljude iz grada pozvati na rock koncert. Kod nas se sve svodi samo na tambure, nije da imamo išta protiv njih, već želimo izbor. Prostor je idealan jer ima puno parkirališni prostor, na rubu centra i dostupan je pješacima - dodaje Marijan Grbac, član MK Independent.

Neferović: Susreti se moraju seliti

Požeški gradonačelnik Vedran Neferović ostavlja mogućnost dogovora, ali motosusreti se po njegovu mišljenju moraju seliti.

- Stojim kod toga da ova lokacija nije primjerena zbog buke, treba misliti na stanare susjedne Njemačke ili Cvjetne ulice. Možda nije bilo prigovora ove godine, ali tko može reći da ih iduće godine neće biti? Ove godine smo ljude zamolili da imaju razumijevanja jer su to trebali biti zadnji susreti na toj lokaciji. Razočaran sam jer su pokrenuli peticiju, a nisu prvi put rekli što misle. Nemam ništa protiv motosusreta, ali dogovorili smo se tako. Njihova vlastita ideja je bila da kupe negdje zemlju. Razgovaralo se i o premještanju u Veliku, gdje ima nekoliko lokacija koje nisu nužno na livadama iza bazena, a ima i nekoliko mogućih lokacija na rubnim dijelovima grada. Otvoren sam za iskrene razgovore, ali na tragu onoga što smo prvotno dogovorili - kazao nam je Neferović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI