Požega će graditi poduzetničku zonu u susjednoj općini

Gradonačelnik Neferović sastao se s gospodarstvenicima
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

16.07.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 12277

"Zatekli smo stanje takvo kakvo je, mi u ovom trenutku nemamo u Požegi raspoloživo zemljište za poduzetničku zonu. Pokušat ćemo doći do njega, a ako ne uspijemo, onda ćemo probati dogovoriti partnerstvo s nekom od susjednih općina", riječi su požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića nakon današnjeg sastanka s gospodarstvenicima.

Poduzetnici žele što prije investirati

Gradonačelnik je inicirao ovaj sastanak kako bi se upoznao s problemima požeških gospodarstvenika te kako bi razgovarali o načinu sudjelovanja gospodarstvenika u gradskim programima.


- Oni su dugo čekali izmjene i dopune Prostornog plana Grada Požege, to će biti riješeno već na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. Također, zanimalo ih je kada će biti izgrađena poduzetnička zona. Grad u ovom trenutku nema raspoloživo zemljište pa to ne može ovdje biti riješeno brzo, a njima je u interesu što prije kako bi mogli investirati. Stoga je jedna od opcija da u partnerstvu sa susjednom općinom izgradimo zonu izvan samih administrativnih granica Grada Požege. Mislim da 10 ili 15 kilometara udaljenosti od table do table ne može predstavljati problem za poduzetništvo - rekao je Neferović.




O udrugama - neće ispunjavati ničije hirove

Razgovaralo se i o financiranju nevladinih udruga i sportskih klubova. Gospodarstvenici su pozvali Grad da kontaktira one koji nemaju sjedište na našem području, ali ostvaruju profit kod nas, kako bi pomogli financirati udruge. Neferović je svjestan postojanja udruga koje su tu samo da "iskamče" pokoju tisuću kuna iz proračuna te je istaknuo da nigdje ne piše da takve udruge moraju dobiti potporu Grada ili gospodarstvenika.

- Gradski proračun i poduzetnici ne mogu ispunjavati nečije hirove, nečije afinitete i privatne hobije. Otvorit ćemo EU ured preko kojega će udruge moći prijavljivati svoje projekte za fondove Europske unije. Ako to nisu u stanju, postavlja se pitanje ozbiljnosti uopće samog rada tih udruga - poručuje Neferović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI