Mladi se aktivirali kako bi oživjeli društveni život u Požegi

Udruga PUMA - nakon osnivačke skupštine
(FOTO: Udruga PUMA)

14.07.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 11332

Požeška udruga mladih aktivista (PUMA) pokušat će oživjeti društveni, kulturni i sportski život mladih u ovom gradu. Cilj udruge je okupiti mlade s idejama i željom da se aktiviraju iz različitih područja života, doznajemo u razgovoru s Marijanom Crnjcem, predsjednikom i Nikolom Banožićem, dopredsjednikom udruge. Uz njih dvojicu, među osnivačima su još Katarina Budimir i Ivana Antolović. U samom startu okupili su 15-ak članova u udruzi i u jednom danu 300-tinjak članova na Facebooku.

- Dobar odaziv mladih pokazuje da interes postoji. Vrijeme će pokazati hoće li biti onih koji će se konkretno aktivirati, mi se nadamo da hoće. Cilj nam je općenito poboljšati društveni život mladih koji je gotovo zamro. Okupili smo ljude iz različitih sportova i kulture, imamo ideje i samo ih trebamo staviti na papir te realno sagledati koje od njih i na koji način ćemo moći realizirati - kaže Marijan Crnjac, inače student na VUP-u.

Ove godine još nisu uvršteni u gradski proračun jer je udruga tek osnovana pa ne računaju na sredstva, ali će zato pripremati teren za sljedeću godinu. Iako još nisu službeno razgovarali s gradonačelnikom Vedranom Neferovićem, vjeruju da će imati potporu Grada za svoje projekte.


- Gradonačelnik je mlad čovjek i sportaš, vjerujemo da će imati razumijevanja za probleme mladih i da će nam Grad izaći u susret, ali mi prvo trebamo sakupiti ideje i pretvoriti ih u projekte s kojima ćemo onda tražiti financijsku potporu - rekao je Nikola Banožić, koji je nedavno zbog posla preselio u Sv. Ivan Zelinu, gdje radi kao srednjoškolski profesor, ali kad god može vraća se u Požegu koja mu je uvijek u srcu.


Budući da su Marijan i Nikola biciklisti, razmišljaju o organizaciji velike biciklijade u Požegi sljedeće godine, spominju ideju teretana (sprave za vježbu) u parkovima po uzoru na druge gradove, razne humanitarne i radne akcije, a pozivaju mlade ljude da im se priključe i daju svoje ideje.

- Svi koji imaju želju, viziju što bi učinili i kako bi se aktivirali, neka nam se slobodno jave preko naše Facebook stranice, pozivaju iz udruge PUMA.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI