Na Pjeskari žestoka borba za prvo mjesto

Šaranski kup na Pjeskari
(FOTO: Mario Barać)

13.07.2013. | Mario Barać
Pregleda: 6862

Na jezeru Pjeskara u Dobrovcu nedaleko Lipika u tijeku je drugi ovosezonski šaranski kup u organizaciji ŠRD “Slavonac“, a i na ovom kupu primjenjuje se sportski sistem ribolova „ulovi i pusti“.

Nakon odrađenih 26 od ukupno 52 sata ribolova, 11 ekipa je ukupno ulovilo i u jezero vratilo nešto manje od 690 kilograma, a posebno je interesantna borba za prvo mjesto. S ulovljenih 100,88 kilograma ribe u vodstvu je koprivnička ekipa CT BFB, samo 62 grama manje ima CT Big Buddha, dok je trenutačno na 3. mjestu „Slavonac“ iz Jakšića s ulovljenih nešto manje od 94 kilograma. Uz spomenute ekipe na kupu se natječu i dvije lipičke ekipe te ribolovci iz Zagreba, Varaždina, Čepina i Našica.

- Lovi se solidno i za sada smo zadovoljni. Na Pjeskaru dolazim redovito, ovdje je prekrasna voda bogata ribom, organizacija je odlična, a domaćini su vrlo gostoljubivi, prava ekipa, rekao nam je Osječanin Hrvoje Šarić koji lovi za „Slavonac“ Jakšić, a kojeg smo snimili s prekrasnim šaranom ljuskašem teškim 12,44 kilograma ulovljenim na zig – rig.





Hrvoju je ovaj kup  priprema za svjetsko šaransko prvenstvo koje će biti održano u Portugalu gdje će braniti boje hrvatske reprezentacije.

Ovaj po natjecateljima iznimno jak kup završava sutra u 13 sati. Trenutačno najveći ulov je šaran težak 18 kilograma kojeg su ulovili ribiči vodeće ekipe.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI