Najveći udio neženja u Čaglinu, najmanji u Jakšiću

Trg Svetog Trojstva
(FOTO: Mario Nakić)

12.07.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 9223

Državni zavod za statistiku je danas objavio drugi dio rezultata Popisa stanovništva iz 2011. godine. Među objavljenim rezultatima su podaci o bračnom statusu i udjelu stanovništva s poteškoćama u obavljanju svakodnevnih djelatnosti. Prema tim podacima, u Požeško-slavonskoj županiji 44 posto stanovnika starijih od 15 godina ne živi u bračnoj zajednici, pri čemu je veći udio neudanih žena (46 posto) nego neoženjenih muškaraca (42 posto). Ukupno je 2.401 osoba razvedena ili 4 posto stanovništva starijeg od 15 godina.

Promatrano prema gradovima i općinama, najveći udio samaca živi u općini Čaglin, čak 56 posto. Čaglin je ujedno drugi u Hrvatskoj po udjelu samaca u ukupnom stanovništvu, a u našoj županiji slijede ga Lipik s 47 i Pakrac s 46 posto. Najmanji udio samaca živi u Jakšiću (41 posto). Udio razvedenih se kreće od 2 posto u Jakšiću i Kaptolu do 5 posto u Požegi i Pakracu. U središtu županije, gradu Požegi je 43 posto samaca (40 posto među muškarcima i 46 posto među ženama), a razvedeno je 1.012 osoba.

Zanimljiv je podatak da 17.312 osoba ne može samostalno obavljati svakodnevne poslove, što je čak 22 posto ukupnog stanovništva Požeško-slavonske županije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI