Grad Požega potiče energetski učinkovita kućanstva

Postavljanje izolacije na zid zgrade - ilustrativna fotografija
(FOTO: PIXSELL)

12.07.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 8359

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je 450.000 kuna Gradu Požegi za poticanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća. Radi se o pomoći onima koji bi postavili vanjsku ovojnicu zida i zamijenili postojeću građevinsku stolariju. Grad planira na ovaj način sufinancirati 15 kućanstava do maksimalnih 37.500 kuna, od čega bi u svakom kućanstvu 50 posto troškova snosio vlasnik obiteljske kuće, 40 posto Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a 10 posto Grad Požega. Dakle, polovina ukupnih troškova bila bi sufinancirana.

Grad Požega je raspisao natječaj u kojem su definirani kriteriji odabira korisnika sredstava. Najviše bodova donosi kriterij tehno-ekonomske opravdanosti mjere energetske učinkovitosti, ovisno o ukupnoj površini grijanog prostora i broju korisnika građevine. Zainteresirani trebaju popuniti prijavni obrazac i dostaviti zahtjev u gradsku kuću do kraja kolovoza, a kriterije odabira i prijavni obrazac možete skinuti ovdje.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI