Troškovi izgradnje Glazbene škole porasli za 2,5 milijuna kuna

Gradonačelnik Vedran Neferović obišao je danas radove na novoj zgradi Glazbene škole
(FOTO: Aleksandar Grlić)

10.07.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7546

Učenici i profesori Glazbene škole Požega željno iščekuju useljenje u nove prostore na mjestu nekadašnjeg vatrogasnog doma. Požeški gradonačelnik Vedran Neferović posjetio je gradilište i tvrdi da će učiniti sve kako bi izgradnja škole bila završena unatoč probijanjima troškova.

- Građevinski dio će biti gotov do 1. rujna. Dosad je plaćeno oko 5,8 milijuna kuna od čega je 4 milijuna dalo Ministarstvo regionalnog razvoja. Sada je jasno da prelazimo prvotni plan. Pojavilo se 2,5 milijuna kuna troška više od planiranog. Ako ne dođe do dogovora s Ministarstvom regionalnog razvoja, Grad će morati pod cijenu stopiranja nekih drugih stvari okončati ovu priču - kazao nam je Neferović.




Neslužbeno doznajemo da su troškovi porasli zbog rekonstruktivnih radova na starom dijelu, bivšoj zgradi vatrogasnog doma. Neferović je izrazio čuđenje što se investicija s početnih 14 milijuna na natječaju drastično spustila, nada se boljoj suradnji s ministarstvima koja su bila u boljim odnosima s prijašnjom vlašću.




- Cijeli taj dogovor i način financiranja je čudan. Investicija je prešla nekih 10,5 milijuna kuna, Ministarstvo je to trebalo financirati u 70-postotnom iznosu. Oko 2,5 milijuna kuna koji su se pojavili aneksom ugovora jednostavno nije definirano. Zasad se normalno plaćaju izvođači i sve ide po planu. Mi sada možemo raspravljati je li kome što obećano mimo ugovora. U proračunu nema sredstava, ali mi to moramo napraviti, nije upitan ni završetak rekonstrukcije ovog dijela Babukićeve ulice koji će stajati još 700.000 kuna.



- Situacija s natječajem za namještaj za školu je jasna, to će koštati 960.000 kuna, tu smo trenutačno u žalbenom postupku. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta još nije doznačilo sredstva za informatičku opremu. Dio natječaja je proveden, međutim nismo potpisali ugovor jer nemamo sredstva na računu. Kontaktirali smo ministarstva, zasad imamo odgovor da ministar nije iskazao želju da nas vidi - ustvrdio je Neferović.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI