Samohrana majka i troje djece žive u očajnim uvjetima (foto)

Ivana Ivanagić s djecom ispred njihove kuće u Eminovcima
(FOTO: Aleksandar Grlić)

05.07.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 23000

"Sram me je tražiti pomoć, ako nam želite pomoći možete nam donijeti nešto hrane, trebaju mi i pelene za najmlađeg Lovru (2 i pol godine). Račun za novac vam ne mogu dati jer je pod ovrhom", priča Ivana Ivanagić iz Eminovaca kod Jakšića. Ova samohrana majka s troje djece živi u staroj ruševnoj kućici nastradaloj u požaru koji je zapalio njezin bivši suprug. Nakupio joj se dug za struju koji je morala platiti pa nas je nevoljko zamolila za pomoć.



-  Imala sam 1.670 kuna duga za struju, 1.200 sam platila da je ne iskopčaju, dug se nakupio jer nam je najvažnija bila hrana. Radila sam nekad kao konobarica i u nadnici, od 2.900 kuna dječjeg doplatka i porodiljne naknade bi mogli živjeti da nisam sudužnica bivšem mužu za reprogram dugova, a on ne plaća alimentaciju jer je nezaposlen. Plaćam i 1.600 kuna za automobil koji mi je potreban, vozim kćer Rebeku u predškolsko, a sada ću voziti i Gabrijelu, ne mogu ih pustiti same. Automobil nemam na sebe jer bi mi ga uzeli. Knjige za prvi razred sam nekako uplatila. Imamo samo malo vrta i hrana nam je najveća potreba.





U kući koju je "popravila" uz 3.000 kuna pomoći Općine Jakšić, vidljivi su još tragovi požara, nagoreni komad namještaja ispred stubišta skriva dva crna mačića, drvenarija je i sada crna. Podrti kućerak je i prije požara bio ispucanih zidova i napuklih prozora. Prazni zamrzivač i skoro prazni hladnjak, nagoreni televizor te stara električna pumpa za vodu koja ne radi uvijek su samo dio otužnih prizora.  Upit za pomoć smo proslijedili i Centru za socijalnu skrb, a svi koji žele pomoć mogu osobno odnijeti ili poslati u Eminovce, Vukovarska 64.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI