Korisni kućni savjeti: Kako napraviti osvježivač prostora

Osvježivač prostora
(FOTO: Maja Katušić)

29.06.2013. | Maja Katušić
Pregleda: 13051

Volim miris ljeta, a posebno miris lavande. Zašto ne bismo napravili svoje osvježivače prostora? Jednostavno ih je napraviti ukoliko imate u svojem vrtu lavande, jasmina i sl. mirisa koji volite.

Za izradu su potrebni: staklena teglica ili keramička posuda ili plastična čaša, malo kamenčića, ukrasne vrpce, lavande svježe i lučica.




Prvo sam ukrasila plastične čaše koje će mi poslužiti umjesto keramičkih ili staklenih. Jednostavno sam ih uvaljala nakon što sam nanijela ljepilo u kamenčiće.




Zatim sam dodala mašnu te ih napunila iskidanim grančicama svježe lavande.



Naposljetku sam stavila lučicu koja će poslužiti kao izvor topline koji će širiti miris lavande, a neće progorjeti čašu niti je potrebno lavandu promiješati kako bi širila svoj miris.



Evo još pokoji trik:

Super osvježivač naših hladnjaka: stavite dvije žličice mljevene kave na tanjuriću u svoj hladnjak, za osvježavanje jastuka ili madraca u plastičnu posudu s pumpicom stavite malo vode i par kapi eteričnog ulja. Prije upotrebe protresite te pošpricajte s udaljenosti od 30-ak centimetara. Nemojte previše močiti jastuke niti madrac da ne biste stvorili suprotni učinak.

Pratite me na blogu



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI