Neferović preuzeo dužnost, Ronko se nije pojavio

Gradonačelnik Vedran Neferović (u sredini) i zamjenici Darko Puljašić i Mario Pilon
(FOTO: Aleksandar Grlić)

07.06.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 16451

Vedran Neferović preuzeo je gradonačelničku dužnost na primopredaji vlasti u Gradskoj kući, koju su obavile gradske pročelnice budući da bivši gradonačelnik Zdravko Ronko nije došao.

- Gospođe pročelnice su ovdje, nadam se da ćemo dobiti sve potrebne informacije koje trebamo dobiti prvi radni dan. Svi ste dobrodošli i nadamo se budućoj otvorenoj suradnji za interes informiranja građana Požege. Bit ćemo vam dostupni i ja osobno i moji zamjenici - izjavio  je Neferović obećavši bolju suradnju s predstavnicima medija.

Jedan dogradonačelnik bit će profesionalno zaposlen, a u Gradskom vijeću još nema konkretnih dogovora između stranaka.


- Mario Pilon će obavljati svoju funkciju zamjenika profesionalno, a Darko Puljašić će imati drukčiji status. Što se tiče Gradskog vijeća imamo još neke razgovore za obaviti tijekom vikenda. Ja sam optimist da će suradnja tamo biti konstruktivna i da neće biti teškoća u funkcioniranju i donošenju odluka - kazao je.


Obećano smanjenje komunalnog doprinosa kod legalizacije čeka prvi saziv novog Gradskog vijeća, nova vlast još "hvata konce".

- Čekamo još uvijek datum sazivanja sjednice gradskog vijeća, ali ćemo to napraviti. Prvi potez je jedan ugodan razgovor s pročelnicama da dobijemo uvid u kompletnu situaciju u Gradu, onda možemo planirati. Moramo vidjeti zatečeno stanje, što je sa započetim projektima, što još treba ostvariti, dobiti jednu sliku što se događa u gradu u ovom trenutku. Evo, ja ne znam ni zašto je trg zatvoren, je li to "Kupujmo hrvatsko"? - ispričao je Neferović.

Na pitanje o nedolasku njegovog prethodnika, novi gradonačelnik je odgovorio:

- Ja se time ne bih opterećivao, bilo bi puno ugodnije da je primopredaja bila onakva kakvu sam ja imao na bivšem radnom mjestu. Čovjek je vjerojatno spriječen pa nećemo to dirati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI