Novi gradonačelnik poručuje: Sigurno otvaramo bazene!

Novi gradonačelnik Vinko Kasana i dosadašnji Antun Haramija
(FOTO: Mario Barać)

06.06.2013. | Mario Barać
Pregleda: 12867

Jutros je u uredu gradonačelnika u Lipiku i službeno obavljena primopredaja vlasti kojom je na dužnosti gradonačelnika Antuna Haramiju (HDZ) naslijedio njegov stranački kolega Vinko Kasana.

Sudeći po njegovoj prvoj izjavi, ali i stavu koji je zauzeo već prvog dana na novom radnom mjestu, odlučan je da u vrlo kratkom roku učini i prvi konkretan potez i to na lipičkoj rak rani – bazenima.

Ako nitko drugi, otvorit će ih Grad


- Maksimalno sam angažiran u otvaranju lipičkih bazena za ovu sezonu i poručujem da ćemo napraviti ono što smo obećali - ove sezone ćemo otvoriti lipičke bazene, a ako ih ne otvori nitko drugi, otvorit će ih Grad Lipik, jasno i nedvosmisleno je poručio Kasana.


Dodaje i kako je svjestan da grad u tom poslu nema financijske koristi, ali smatra da se ne smije dogoditi da dvije sezone zaredom lipički bazeni budu zatvoreni.

– Time bi se stvorila loša slika i percepcija o Lipiku kao turističkom središtu, upitan je razvoj turizma i time bismo odbili ljude.

Poštujemo vlasnika, ali smo tu

- Uvažavamo vlasničke odnose i procese koji se trenutno događaju u ZRC-u, u kontaktu sam i to ne svakodnevnom nego praktički svakog sata i dogovor je da poštujemo vlasnika koji ima namjeru doći i to otvoriti. Ako to ne učini on, Grad je tu prvi, naglašava Kasana.  

S obzirom na datum i početak lipnja, rokovi su vrlo kratki čega je Kasana svjestan.

- Ako ih ne budemo mogli iznajmiti, netko će morati snositi odgovornost. Svjesni smo i toga da se sve lomi preko naših leđa, a naš manevar je tu jako mali. Zato mislim da je ljudski i korektno reći, ako neće nitko, mi ćemo otvoriti bazene, makar mi nismo poduzetnici, rekao je Kasana koji je odmah nakon primopredaje imao sastanak sa zaposlenicima gradske uprave u kojoj je najavio određene promjene.

Oživljavanje poduzetničkih zona


– Neće biti otpuštanja nego ćemo se organizirati na način za koji mislim da je najbolji. Bit će novih zapošljavanja, ali ne u gradskoj upravi nego u poduzetničkim zonama i njihovo oživljavanje je također prioritet i već sam po tom pitanju povukao određene poteze. Od zaposlenika, svih suradnika i tima ljudi oko sebe očekujem zanos jer je naš zajednički zadatak napredak Lipika u svim segmentima, poručio je novi gradonačelnik.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI