Jedan izvrsni maturant iz svake škole: Pogledajte tko su!

Rotary klub nagradio je najizvrsnije požeške učenike
(FOTO: Tamara Pejić)

05.06.2013. | Tamara Pejić
Pregleda: 15883

Članovi Rotary kluba Požega već petu godinu zaredom organiziraju dodjelu nagrada izvrsnim učenicima požeških srednjih škola. Po jedan maturant iz svake srednje škole dobio je jučer u hotelu Grgin dol po jedno prijenosno računalo i priznanje za ostvareni uspjeh, a bili su izabrani od strane njihovih srednjih škola i to na temelju cjelokupnog uspjeha tijekom srednjoškolskog obrazovanja.

Među sedam nagrađenih maturanata ove godine su Marija Dumančić iz Poljoprivredno-prehrambene škole, Josipa Jugović iz Obrtničke škole, Ivan Karadža iz Glazbene škole, Anamarija Kit iz Katoličke gimnazije, Tomislav Safundžić iz Tehničke škole, Patricia Mršić iz Ekonomske škole te Elena Petek iz Gimnazije.




- Cilj ovog kluba je okupljanje ljudi raznih struka i njihovo druženje. Želimo da se učenički trud i rad isplate i da im nagrade pomognu u daljnjem školovanju i radu. Također, ovime ih želimo potaknuti da se vrate u Požegu i učine ovaj grad boljim - rekao je ovogodišnji predsjednik kluba Bruno Pilon.


Jučerašnjom dodjelom se sveukupan broj nagrađenih učenika povećao na 32, što čini jedan cijeli razred izvrsnih učenika. Sva sredstva koja su prikupljena, članovi kluba su osigurali prilozima članova, organizacijom teniskog turnira članova Rotary klubova iz cijele Hrvatske te organizacijom posjeta vinarima i vinogradarima u Kutjevu.

- Meni ovo puno znači i zahvaljujem se svima u svojoj školi koji su me izabrali. Mislim da će mi ovo dobro doći u daljnjem školovanju. Smatram da se treba otvoriti prema svim opcijama jer tako se otvaraju razna vrata - rekla je nagrađena gimnazijalka Elena Petek.


Elena Petek

Učenike su na dodjeli bodrili njihovi roditelji te nastavnici koji su bili uz njih tijekom cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja.

- Ovo je nagrada za moj rad i trud tijekom sve 4 godine školovanja. Namjeravam upisati fakultet i to ETF u Osijeku, to je moj prvi izbor - rekao je Tomislav Safundžić, nagrađeni učenik Tehničke škole.


Tomislav Safundžić

Ima i onih izvrsnih učenika koji ipak planiraju nastaviti školovanje u Požegi.

- Želim upisati na VUP-u prehrambeno-tehnološki smjer. Puno će mi poslužiti ova nagrada u daljnjem školovanju, itekako - za kraj je rekla nagrađena učenica Poloprivredno-prehrambene škole Marija Dumančić.


Marija Dumančić



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI