Zdravko Ronko - Požega je naš program...

Zdravko Ronko
(FOTO: SDP promo)

31.05.2013. | Promo
Pregleda: 33398

Poštovani sugrađani,

Vrijeme je izbora, vrijeme provjere i ocjene. Stoga ne vjerujte olako svemu onome što se u ovoj predizbornoj i izbornoj kampanji može čuti o:

- strelovitom razvoju gospodarstva – samo dajte glas
- otvaranju na tisuće radnih mjesta – samo dajte glas
- stotinama stipendija – samo dajte glas
- tunelu bez ulaza i izlaza – samo dajte glas
- prepunim EU fondovima iz kojih grabite – samo dajte glas
- legalizaciji za jednu kunu – samo dajte glas
- i tako dalje, i tako dalje, samo dajte taj glas HDZ-u...


No, ono što Vam obećavaju su – ne zamjerite mi što ću reći – neistine, jer očigledno oni ne žele ni čuti ni znati što znači Grad, koje ovlasti i nadležnosti ima i koje zakonske mogućnosti mu stoje na raspolaganju.


A uz ovakva neistinita obećanja i ovakvo neuvažavanje zakona i put kojim bi nas oni vodili, bio bi korak od desetak godina unazad. Požežani si to ne smiju dozvoliti.

Poštovani sugrađani,

Sjećate li se Požege od prije deset godina, pogledajte ju danas!



Nema sumnje – sve oko nas govori o evidentno ostvarenim i opipljivim rezultatima koji su temelj ka razumnim, realnim i ostvarivim planovima.

Upravo to Vam i nudimo na provjeru i ocjenu jer danas živimo u gradu koji dobro gospodari i upravlja javnim dobrima, koji još bolje i umješnije koristi sredstva iz fondova EU, grad koji je u deset godina sedam puta uvećao gradsku imovinu i čija imovina doseže 100 milijuna Eura. Napokon, vrata ministarstava, državnih institucija i javnih poduzeća konačno su širom otvorena Požežanima i požeškim projektima što je jamstvo i da će kapitalni projekti i nove investicije biti uspješno realizirani.



Živimo u gradu koji potiče sveukupno gospodarstvo kroz povoljne i stabilne komunalne uvjete i niže naknade, kroz subvencije i poticaje a time i otvaranje radnih mjesta pa je slijedom toga i  nezaposlenost u Požegi 12% - a ako  ovako nastave stopa će nam uskoro u odnosu na županiju biti i trostruko manja. Samo u ovoj godini u naš grad ćemo ili već jesmo, dodatno investirati  preko 150 milijuna kuna - od investicija u bolničku opremu i izgradnju objedinjenog hitnog prijema,  izgradnje najmodernije Glazbene škole pa do ulaganja sa preko 300 milijuna kuna u revitalizaciju lokalnih pruga koje će i u najudaljenije dijelove naše županije vratiti život. Uz to u izgradnju ide Centar za gospodarenje otpadom, Biološki prečistač otpadnih voda, brojna cestovna i komunalna infrastruktura, dogradnja Gradske knjižnice, rekonstrukcija Muzeja te uređenje Trga sv. Terezije. Sve u svemu preko pola milijarde kuna, a gotovo sav taj novac je iz fondova Europske unije.

Već deset godina cijene komunalnih usluga na istoj su razini, isto toliko godina nismo povećali cijene dječjih vrtića, umirovljenicima osiguravamo mjesečni dodatka na mirovinu kako bi dostojanstveno proveli starost, starijima od 65 godina omogućili smo gradski prijevoz bez i kune naknade, a više se ne plaća ni naknada na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu.



Isto tako s ponosom možemo reći da živimo u gradu koji je prijatelj djece, invalidnih osoba, bolesnih, osamljenih  i onih u potrebi, u kojem se održavaju brojne sportske, kulturne i ine manifestacije, gradu koji odiše čistoćom i urednošću, koji cijeni svoju tradiciju i bogatu baštinu na kojoj se nadahnjuju brojni nadolazeći naraštaji što je i siguran zalog naše budućnosti.

Poštovani sugrađani,

Izbori su vaša ocjena, ocjena svega što je učinjeno i što planiramo učiniti.
Zato ocijenite i odlučite, svojim glasom u drugom krugu nedjeljnih izbora.
Vaš glas je i Vaša odluka.

Vaš gradonačelnik Zdravko Ronko



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI