Damir Špančić tvrdi: Huški sam dao sve!

Miroslav Vacek, Damir Špančić i Gojko Brzica ispred Hrvatskog doma dr. F. Tuđman
(FOTO: Mario Barać)

15.05.2013. | Mario Barać
Pregleda: 13884

"Današnji gradonačelnik Pakraca Davor Huška tvrdi da neki kandidati prisvajaju projekte o kojima nisu imali pojma da se rade dok nisu bili završeni. Zaboravio je gradonačelnik kako je došao u gradsku upravu moliti posao 29. studenog 1999. godine, po odlasku iz PBZ, da je posao dobio 2. siječnja 2000. godine na mjestu pročelnika za financije i gospodarstvo. Očito dugo ne pamti jer kao pročelnik, ako je iskren, zna da mu je Damir Špančić dao sve. Osim toga ja sam ga 2004. godine predložio Gradskom odboru HDZ-a Pakraca za gradonačelnika koji je postao imenovanjem, a ne nikakvim izborom."

Tim je riječima Damir Špančić, nezavisni kandidat za gradonačelnika Pakraca ispred liste „Volim Pakrac“ otvorio današnju konferenciju za medije ispred Hrvatskog doma dr. F. Tuđman.

Tiha koalicija HDZ-a i SDP-a


Špančić tvrdi da Huška iznosi neistine po pitanju projekata, a to ilustrira EIB-om 1. – Taj program odobren je 2003. godine i to u iznosu od 34 milijuna kuna, a Huška o tom projektu tada nije imao pojma. Na ključnom sastanku u Ministarstvu obnove smo bili tadašnji dogradonačelnik Gojko Brzica i ja, a sve ovo dokazuje ugovor s ministarstvom kojeg sam u ime grada potpisao ja, a u ime ministarstva zamjenik ministra Ljudevit Herceg, ističe Špančić i dodaje kako su kroz EIB 1 obnovljeni brojni objekti u kojima danas rade Pakračani, ali ističe kako ne broji radna mjesta kao Huška.


Na konstataciju da je u Zoni male privrede otvoreno 400 novih radnih mjesta, koju je Huška iznio na sučeljavanju kandidata, reagirao je Gojko Brzica, kandidat za zamjenika gradonačelnika. – On bi, kao ekonomist trebao znati da su to u stvari privatne investicije, a u prilog mu ne ide niti činjenica da su poduzetnici smješteni u Zoni koju smo praktički mi otvorili još 2001. godine i u nju uložili oko 8 milijuna kuna, ističe Brzica. Kao vijećnik dotaknuo se i, kako je rekao, „tihe koalicije“ HDZ-a i SDP-a u Pakracu tijekom protekle četiri godine. Ističe kako je proračun konstantno bio u manjku između 4 i 6 milijuna kuna da bi na kraju minus bio sveden na 600.000 kuna, ali intervencijom današnje SDP-ove vlade koja je pakračkom proračunu dala pomoć od 1,9 milijuna kuna.

– Dokaz da su u Pakracu HDZ i SDP ustvari lice i naličje je veliki plakat u Aleji kestenova gdje je na jednoj strani plakat HDZ-a, a na drugoj SDP-ov, tvrdi Brzica.


Sadašnjost - Vacek, Špančić i Brzica ispred Srednje škole Pakrac

Špančić i Brzica podsjećaju da je Huška 2005. godine ponudio ostavku ako „Papuk“ ode u stečaj, a zamjeraju mu i što je bio suzdržan u Saboru, prilikom glasovanja o ukidanju suda u Pakracu.

Ekser-aga iz Pleternice

- Protiv ostanka suda u Pakracu je tada glasovao i Franjo Lucić koji je na nedavnom predizbornom skupu HDZ-a u Pakracu vrlo ružno govorio o meni osobno. Nisam potekao iz HDZ-a, kako on tvrdi, nego sam ga stvarao u Pakracu u kojem je tada vladala po život opasna atmosfera, gdje se svake večeri bacao dinamit i gdje su ubijani hrvatski policajci u noćnim patrolama. Dakle, bio sam aktivan u HDZ-u od samih početaka za razliku nekog "ekser-age" iz Pleternice koji je u HDZ ušao, na nagovor, 1995. ili 96. godine. Ratovao sam na nultoj liniji obrane Pakraca za razliku od pojedinca koji je u to vrijeme čekao da vidi tko će biti pobjednik u Domovinskom ratu. U vrijeme mog ratnog puta, tijekom kojeg sam dva puta ranjen, moj nasljednik Davor Huška je negdje kod Hamburga slagao kapute u nekom skladištu tekstilne industrije, rekao je Špančić.

Dodao je i kako je gradski proračun 2004. godine kada je odlazio s dužnosti gradonačelnika bio 24,4 milijuna kuna.

– Poznato je da je jedna firma s područja naše županije dugi niz godina dugovala Hrvatskim šumama gotovo jedan godišnji proračun iz 2012. godine na čijem je čelu bio Huška, ističe Špančić.

On i Brzica pozvali su ovom prilikom sve Pakračanke i Pakračane da dođu u petak 17. svibnja pred Hrvatski dom gdje će u 20 sati održati veliki predizborni skup. Pozvali su i da izađu na izbore 19. svibnja i podrže Špančiča i Brzicu kao kandidate, ali i ljude s liste „Volim Pakrac“ kojoj je Špančić nositelj, a na kojoj su redom Viktor Šeparović, Miroslav Vacek, Zlatko Ančić, Zlatko Osmak, Danica Hodak, Vjekoslav Šuperina, Antun Bruneta, Branka Šuperina, Violeta Vonić, Josipa Lucić, Mirko Mirosavljević, Matija Kulhavi, Josip Josipović i Gojko Brzica.

Znanje, zajedništvo i nova radna mjesta

- Mi nudimo znanje, zajedništvo, nudimo budućnost, konkretne projekte i nova radna mjesta. Danas u Pakrac dolaze predstavnici projektantske kuće iz Zagreba koji će predati zahtjev za lokacijsku dozvolu za izgradnju tvornice na zemljištu bivšeg Papuka što u skoroj budućnosti znači otvaranje 200 novih radnih mjesta. To je dokaz da naši najavljeni projekti nisu prazne priče, naglasio je Gojko Brzica, a konferenciju je zaključio Špančić.


Budućnost - Vacek, Špančić i Brzica na Papuku gdje će biti izgrađena tvornica

– Upsrkos svega izrečenog o čelnicima pakračkog i županijskog HDZ-a, s obzirom da sam u Pakracu stvarao tu stranku siguran sam da će znatan broj mojih birača dati podršku koalicijskoj listi HDZ-HSP AS na županijskom nivou, što ću učiniti i sam, zaključio je Špančić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI