Velički kilometarski stol: Ove godine nitko neće ostati gladan!

14.05.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 15447

Tradicionalni trodnevni festival u Velikoj "Čuvajmo običaje zavičaja", koji se održava 23. put, po raznolikosti sadržaja i bogatstvu programa ove će godine biti najzanimljiviji dosad. Centralni šator površine 900 četvornih metara garancija je da će se čak i u slučaju kiše veći dio programa održati, a prema najavama broj izlagača i gostujućih društava bit će veći no ikad. Manifestacija je najavljena za 24., 25. i 26. svibnja, a održat će se na prostoru igrališta Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića.

Petak, 24. svibnja

- Ove godine odlučili smo prvenstveno pojačati petak, koji je dosad bio isključivo uvodni dio i zagrijavanje. Ovoga puta dovodimo Crvenu jabuku čiji će koncert u centralnom šatoru na školskom igralištu biti besplatan za sve. Prije Crvene jabuke nastupit će TS Veličke legende, a poslije koncerta glazbu će puštati poznati požeški DJ Topa - najavljuje Tomislav Galić, direktor Ureda Turističke zajednice Općine Velika.


Subota, 25. svibnja

Galić za subotu najavljuje manifestaciju "Najduži stol u Hrvata", koju Veličani organiziraju četvrtu godinu zaredom. Najduži stol bit će najavljen pucnjem iz topa požeške građanske straže i kuburaša iz Pregrade.


- Ove godine planiramo stol dužine 1.000 metara. Već se prijavilo dosta izlagača, uz naše Veličane tu će biti gosti sa specijalitetima iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja. Prijavili su se ljudi iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine. Zainteresirani se mogu još uvijek prijaviti kod nas u veličkoj Turističkoj zajednici, prijave primamo do 20. svibnja - rekao je Galić, koji ističe kako ove godine nitko neće ostati gladan.

- Lani smo imali problem jer je hrana nestala u vrlo kratkom roku. Ovoga puta Općina je organizirala pečenje vola i pripremu čobanca, tako da će uz specijalitete iz cijele Hrvatske i šire, biti i to. Za cijenu od 20 kuna na ulazu posjetitelji će moći kušati sve izloženo na "Najdužem stolu". Očekujemo 200-tinjak izlagača.

Nakon hrane uslijedit će vatromet u 21:15, a potom koncert tamburaških sastava Zlatni vez i Zlatna dolina.

Nedjelja, 26. svibnja

U nedjelju će se održati standardna smotra kulturno-umjetničkih društava "Čuvajmo običaje zavičaja". Prethodit će joj sveta misa u veličkoj crkvi u 11 sati. Za 16 sati najavljena je povorka KUD-ova koja će krenuti od Vatrogasnog doma i ići će do školskog igrališta, gdje će u 17,30 započeti nastupi. Ove godine će nastupiti ukupno 14 društava među kojima su četiri iz inozemstva.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI