Sloga se vraća na tržište, širi proizvodnju i opet zapošljava

Pogon u Slogi
(FOTO: Mario Nakić)

09.05.2013. | Tamara Pejić
Pregleda: 9271

Nakon što je prošle godine u lipnju, u Industriji modne konfekcije Sloga pokrenut stečaj, sada, gotovo godinu dana kasnije, stvari očigledno kreću nabolje. Polako, ali sigurno.

U roku od tri mjeseca Sloga je ponovno zaposlila 30-40 radnika, koji su nakon stečaja završili na burzi rada. Trenutačno je u Slogi zaposleno oko 180 radnika, a ta će brojka tijekom svibnja još rasti, tako da bi tijekom sezone trebalo biti 200-tinjak zaposlenih.  

- Nismo nikome dužni, prvo smo ostali bez tržišta, a sada se vraćamo na tržište. Od nule krećemo prema gore. Trudimo se, borimo se, nadamo se da ćemo uspjeti - rekao je izvršni direktor Ivica Žager.


- Prisjetimo se da je Sloga prošle godine ostala bez kupaca, tj. imali smo samo jednog kupca i nismo mogli popuniti kapacitete, stoga smo morali zatvoriti dosta svojih prodavaonica i ostali smo na samo tri otvorene. U vidu su novi projekti za firme iz Austrije i Norveške. Važno je naglasiti da je Sloga „uskočila“ raditi za pojedine firme iz Austrije iz usluge, dok s druge strane, za firmu iz Norveške kreiramo i konstruiramo kompletne proizvode, uz sugestije i primjedbe kupaca.


Sloga je preuzela i dio poslova koje više nije mogla odraditi tvornica odjeće Slavonija iz Osijeka, zbog čega su povučeni novi radnici s burze. Također, treba reći da su u vidu i drukčiji projekti nego dosad, a to je šivanje medicinske i zaštitne odjeće.

Na cjelokupnu situaciju u Slogi, Žager sada gleda s više optimizma te naglašava: - Ako se pola zamišljenih projekata ostvari, to će nam biti veliki uspjeh.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI