Propustio zabiti gol da bi pomogao ozlijeđenim protivnicima

Sebastijan Kalnak
(FOTO: Mario Nakić)

30.04.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 13978

Ljudi koji desetljećima prate nogomet kažu da nisu vidjeli nešto poput događaja s nedjeljne utakmice 1. županijske lige u Sulkovcima. Kažu, takvo što se ne pamti ni s europskog ni državnog, a ni županijskog prvenstva. Riječ se našim krajem brzo proširila, a Sebastijan Kalnak, 34-godišnji igrač Požege postao je pravi heroj u nogometnim krugovima.

- Takvo što još nisam vidio - opisuje nam Kalnakov suigrač Jurica Bešlić. - U trenutku kada je primio loptu blizu protivničkog gola, u njegovoj blizini došlo je do sudara između golmana i obrambenog igrača Sulkovaca. Obojica su pali na pod. Kalnaku se otvorio prazan gol, ali on je odlučio postupiti korektno i izbacio je loptu van igrališta. Publika je bila oduševljena ovim potezom. Bitno je napomenuti da se to dogodilo pri rezultatu 0:0, u trenutku kada se naš klub bori za prvaka, a Sebastijan Kalnak za najboljeg strijelca lige - pojašnjava Bešlić.

Sebastijan kaže da ni trenutka nije dvojio što će učiniti.


- Vidio sam njih dvojicu, čuo sam snažan udarac kada su se sudarili. Imao sam prazan gol ispred sebe, ali okrenuo sam se prema njima. Njihov vratar nije izgledao dobro, kao da se ne može podići. Nisam razmišljao, samo sam htio da im što prije dođe pomoć. Automatski sam izbacio loptu van igrališta i nije mi žao jer ljudski život je puno važniji od prvog mjesta, rezultata ili titule najboljeg strijelca - ispričao nam je Kalnak.


Na kraju je Požega ipak pobijedila Sulkovce rezultatom 0:1, vratar Sulkovaca je zbog težine ozljeda zamijenjen u drugom poluvremenu, a Kalnaka su prilikom zamjene domaći navijači ispratili pljeskom.

- To sam učinio da pokažem primjer mlađim igračima, mislim da treba biti dobar igrač, ali prvenstveno trebaš biti dobar čovjek - dodaje.

Sebastijan igra nogomet još od svoje šeste godine. Krenuo je u Požegi, svom matičnom klubu, da bi kasnije igrao u Slavoniji, Slaviji, pakračkom Hajduku...Iako je već razmišljao o prekidu karijere, na nagovor kolege Jurice Bešlića vratio se u svoj matični klub gdje se nada provesti još barem dvije godine. U ovoj je sezoni postigao 18 golova i bori se za naslov najboljeg strijelca lige s Marinkom Miškićem iz Papuka.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI