Iz pakračkog Hajduka u Arsenal, Dinamo i na Marakanu

Nikša i Tvrtko
(FOTO: Mario Barać)

23.04.2013. | Mario Barać
Pregleda: 13941

Nogometni klub „Hajduk“ iz Pakraca već godinama je poznat po odličnom radu s mladim kategorijama, a čini se da su u pakračkom županijskom ligašu počeli ubirati i rezultate tog rada. Posebno u iznimno talentiranoj generaciji igrača rođenih 2000. i 2001. godine gdje su interes za „Hajdukove“ nogometne nade pokazali najkvalitetniji hrvatski, ali i inozemni klubovi.

Nikša Grubišić i Tvrtko Krpan izabrani su među deset igrača s područja Hrvatske koji su pozvani na trodnevni kamp "Arsenala" u Atenu, za godište 2001., Matija Vuić i Ivan Keć pozvani su da pojačaju prvoligašku momčad "Osijeka" za prijateljski meč protiv "Crvene zvezde" na beogradskoj Marakani dok je Tvrtko, zajedno s Adrianom Grgićem pozvan da trenira u najbolji hrvatski klub – „Dinamo“ Zagreb.


Adrian Grgić na utakmici s Lipikom


Uzbuđenje pred polazak


- Jako sam uzbuđen što danas putujem u Zagreb na trening „Dinama“ jer to je ipak „Dinamo“ i tamo trenirati je nešto što svatko može poželjeti. Veselim se i što ću tri dana provesti u Grčkoj u trening kampu jednog tako velikog kluba kao što je „Arsenal“ za kojeg od prije navijam, rekao je Tvrtko, a na pitanje koji mu je najbolji nogometaš današnjice, spremno i bez razmišljanja odgovara: - Messi. Osim iznimne talentiranosti za nogomet, Tvrtko je i odličan učenik, a odličan je učenik i njegov školski prijatelj, susjed i suigrač Nikša Grubišić koji će s Nikšom trenirati u dresu „Arsenala“.

– Jedva čekam četvrtak i polazak i jedva čekam da krenu treninzi i utakmice, a veselim se što ću tamo upoznati i neke nove prijatelje. Naravno da bih volio postati nogometaš kad odrastem, kao i moj nogometni uzor Messi, priželjkuje Nikša.

U Grčkoj samo najbolji

Kamp u Grčkoj je samo za probrane nogometaše iz ovog dijela Europe. Osim iz pakračkog „Hajduka“, iz Hrvatske će putovati još mladi nogometaši iz Splitskog „Hajduka“, zagrebačke „Lokomotive“, vinkovačke „Cibalije“, „Osijeka“ i „Solina“, koji su se dokazali na kampovima u Splitu, Zadru i Županji, a u Ateni će ih trenirat Steve Morrow, glavni skaut slavnog engleskog premierligaša.

Osim upornosti i odgovornosti prema treningu koje posljednjih godina vode treneri Siniša Grubišić, Dinko Kliček i Dubravko Ljevaković, dio svog nogometnog uspjeha Nikša i Tvrtko mogu zahvaliti i genima jer su njihovi očevi – Marijan Krpan i Siniša Grubišić, poznati lipički nogometaši.

– Igrao sam samo za „Lipik“, i to 27 godina. Naravno da sam kao otac ponosan što mi je sin pozvan u „Dinamo“ i „Arsenal“, ali ne želim da zbog toga osjeća bilo kakav pritisak. Nemam nikakva očekivanja i nisam opterećen time i najviše me veseli što znam da Tvrtko voli nogomet. Pa on poslije treninga dođe kući i odmah s dečkima ide na nogomet na školsko igralište, ispričao nam je tata Marijan.

Priželjkuju gol usred Beograda

Ponosni su i roditelji Matije Vuića i Ivana Keća (obojica 2001. godište) koji će, na poziv trenera „Osijeka“, pojačati ovog prvoligaša u prijateljskom dvoboju s „Crvenom zvezdom“ na beogradskoj Marakani 27. travnja. To neće biti i prvi susret naših igrača s kolegama iz „Osijeka“, jer su se već upoznali na treninzima i prijateljskim utakmicama unazad šest mjeseci od kada i traje suradnja „Osijeka“ i „Hajduka“ na razini mlađih uzrasnih kategorija.


Ivan Keć

- Čuo sam za Marakanu o kojoj mi je pričao tata (Slavko, trener seniorske ekipe „Hajduka“ op.a.) i rekao je da je to jako veliki stadion, velikog kluba koji je nekada bio prvak Europe. Jedva čekam utakmicu i volio bih kada bismo pobijedili, a posebno kada bi ja postigao gol usred Beograda, kaže Matija, kojem je, i pored svih svjetskih nogometnih zvijezda, nogometni uzor Luka Modrić.

Ni Ivan Keć ne krije da bi u Beogradu volio postići gol. – I meni je tata pričao o Zvezdi i znam da se radi o nekad velikom klubu. Nadam se da ću igrati u Beogradu, jer sam već igrao u početnoj postavi „Osijeka“, a bilo bi super kada bih postigao i gol, najavljuje Ivan.

Iako igra obrambenog igrača, i njemu je uzor Leonel Messi, a tko zna, možda baš on, ili netko od njegovih pakračkih i lipičkih vršnjaka i suigrača, u skoroj budućnosti iskuju danas najpopularnije zanimanje - profesionalnog nogometaša.


Matija Vuić



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI