U prvom tromjesečju porastao kriminal i broj prometnih nesreća

Glasnogovornica Ivana Radić i Siniša Sabljak, policijski službenik za prevenciju
(FOTO: Marina Kvolik)

16.04.2013. | Marina Kvolik
Pregleda: 4388

Kriminal na području Požeško-slavonske županije u prvom tromjesečju 2013. godine porastao je za 16 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prema podacima PU požeško-slavonske zabilježeno je 157 kaznenih djela ili 16 posto više nego lani. Na području Policijske postaje Požega zabilježeno je 91 kazneno djelo, odnosno 23 djela više, na području PP Pleternica 39 djela ili 16 djela više nego lani, a PP Pakrac 27 djela ili 17 djela manje.

Najviše djela je zabilježeno u liniji općeg kriminaliteta. Slijedi organizirani kriminalitet, gospodarski, kriminalitet droga te prometa.

Ove godine zabilježeno je 35 posto više prekršaja narušavanja javnog reda i mira u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine. Najveći broj prekršaja zabilježen je na području gradova Požege, Pleternice, Pakraca i Kutjeva. Najbrojniji prekršaji su tuča, svađa i vika na javnom mjestu, omalovažavanje ili vrijeđanje ovlaštenih osoba, drsko ponašanje i slično. Najviše se narušavao na ulici i u ugostiteljskim objektima u vremenu od ponoći do 6 sati.


Tijekom prvog tromjesečja ove godine zabilježeno je 8 posto više prometnih nesreća u odnosu na prošlu godinu. Ukupno je zabilježeno 127 prometnih nesreća u kojima je nastradala 61 osoba od kojih je jedna osoba poginula, 8 je teško, a 52 lakše ozlijeđeno. U prometnim nesrećama sudjelovala je 261 osoba, od čega njih 29 pod utjecajem alkohola. Ozlijeđeno je i četvero djece od kojih dvoje teže i dvoje lakše. Najviše je bilo slijetanja vozila s ceste, potom sudara vozila iz suprotnih smjerova, udara vozila u parkirno vozilo i bočnih sudara, izvijestila je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske na današnjoj konferenciji za medije.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI