Navala na rabljene bicikle: Najskuplji prodan za 1.100 kn

Javna dražba ispred Policijske uprave
(FOTO: Domagoj Katić)

08.04.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 15578

Najveća dosad aukcija ukradenih bicikala čiji se vlasnici nisu javili dulje od 2 godine u zgradi Policijske uprave je okupila preko 300 zainteresiranih građana. Licitirali su za 69 bicika koliko ih je bilo izloženo, a neki od njih su otišli kući s novim prijevoznim sredstvom.



- Kupio sam bicikl svojoj kćeri da ne mora ići autom na posao kada dođe ljepše vrijeme. Ukazala se prilika i super sam prošao, kupio sam ga za 240 kuna. Jedino mu moram još gume promijeniti. Zadovoljan sam ovakvom akcijom - kaže nam Drago Mikel iz Požege koji je odmah nakon kupovine registrirao svoj novi bicikl.





Ivan Kercel je također iz Požege, a svoj je bicikl, kako kaže dobio "za džabe", platio ga je 100 kuna. - Zapisao sam si 4 bicikla koje sam vidio i čekao pravu cijenu. Kada sam vidio koliko ljudi ima mislio sam da neću ništa uspjeti kupiti, ali sam zadovoljan i smatram kako je potrebno više takvih akcija - dodaje Kercel kojemu je ovo prva aukcija, a bicikl će koristiti za rekreaciju.



Nisu svi došli ciljano kupiti bicikl, tako je Ivica Kuburdžić iz Alilovaca došao slučajno zbog prijatelja, a otišao s biciklom koji je platio 550 kuna. - Kupio sam ga zbog plave boje, da je crveni sigurno ga ne bih kupio. Zadovoljan sam cijenom, išao bih do 800 kuna - kaže Kuburdžić.



- Prodajom je ukupno zarađeno 12.125 kuna i taj novac će biti uplaćen u državni proračun. Najveću cijenu je postigao bicikl marke Trek koji je s početne cijene od 100 prodan za 1.110 kuna - javlja Nikolina Janković, policijska službenica za odnose s javnošću.



Uz javnu dražbu je organizirana i besplatna registracija kojoj se odazvalo 40-ak novih vlasnika. Janković kaže i kako su ne neki građani javili nakon objave o licitaciji te im rekli kako su neki bicikli njihovi. Te su bicikle, kaže, povukli s licitacije, a vratit će ih vlasnicima nakon što se utvrdi da su to uistinu njihovi bicikli.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI