Slavoniji 10. pobjeda zaredom, Lipik prekinuo gubitnički niz

03.04.2013. | M. Nakić/M. Barać
Pregleda: 9435

Predstavnici Požeško-slavonske županije u 3. hrvatskoj nogometnoj ligi danas su imali uspješan dan na domaćem terenu. Slavonija je već poslovično slavila pobijedivši goste iz Antina, a Lipik je svladao Bedem iz Ivankova.

Slavonija - Mladost (A) 3:1

Igrači Nogometnog kluba Slavonija iz Požege odigrali su još jednu odličnu utakmicu i tako zabilježili 10. pobjedu u nizu, što je ujedno dosadašnji rekord ove sezone. Njihova pobjeda nad Mladosti iz Antina još je značajnija jer je drugoplasirani BSK iz Bijelog Brda danas poražen u Osijeku od posljednje na ljestvici Olimpije pa je Slavonija sada odmakla na vrhu za čak 9 bodova.


Požežani su sva tri gola postigli već u prvom poluvremenu. Dvostruki strijelac je Mario Pavelić, a jedan gol je dao Josip Martinović. U drugom dijelu Mario Nikolić postiže počasni gol za goste i konačni rezultat 3:1.


- Bila je to jako dobra utakmica između dvije dosad neporažene momčadi u ovom dijelu sezone. Protivnik se odlično postavio, ali mi smo u ovom trenutku toliko jaki da nam nije mogao ništa. Čestitam svojim igračima na izvanrednoj igri, posebno u prvom poluvremenu - rekao je Krešo Poleti, trener Slavonije.

Idućeg vikenda Slavonija gostuje u Slavonskom Brodu kod Marsonije, gdje zbog tri žuta kartona neće moći nastupiti Parmaković i Šulc, ali Poleti je bez obzira na to optimističan i vjeruje u novu pobjedu.

Lipik - Bedem 2:1

Nogometaši „Lipika“ prekinuli su seriju od tri uzastopna poraza vrlo vrijednom pobjedom protiv „Bedema“ rezultatom 2:1. Lipičani su više nego zasluženo došli do nova 3 boda u utakmici koja je odigrana po izuzetno hladnom, gotovo zimskom vremenu i na teškom i blatnjavom terenu. Da je bilo više prisebnosti u završnici, „Lipik“ je mogao i trebao slaviti i s uvjerljivijim rezultatom jer su tijekom cijele utakmice bili puno bolja momčad, ali na kraju moraju biti zadovoljni i ovim rezultatom, posebno stoga što su gosti pred kraj prvog poluvremena poveli nakon nekoliko vezanih grešaka Lipičana.

U nastavku i dalje dominacija „Lipika“, a do izjednačenja dolaze iz kaznenog udarca kojeg u gol pretvara Tomislav Kužilek. Pitanje pobjednika riješio je Matej Kurjaković solo akcijom i lijepim golom.

- Danas nije bilo slabe karike u našoj ekipi, dečki su pokazali veliku borbenost i zalaganje ali i dobru igru i kombinatoriku po ovom teškom i blatnom terenu. Bili smo momčad i zasluženo pobijedili iako nismo bili kompletni. Drago mi je i da naplaćujemo rezultat dosadašnjeg dobrog rada i sada u subotu protiv „Otoka“ pred domaćom publikom moramo s nova tri boda potvrditi ovu pobjedu, rekao je Zoran Hofman, sportski direktor „Lipika“ koji je danas na trenerskoj dužnosti uspješno zamijenio Vladu Hodžića koji je bio poslovno odsutan.

Odgođena utakmica Oriolik - Slavija


Nogometni klub Slavija iz Pleternice trebao je danas gostovati u Oriovcu. Međutim, na zahtjev domaćina utakmica je odgođena, kako doznajemo, zbog natopljenog terena. Oriolik i Slavija će ovu utakmicu vjerojatno odigrati sljedeće srijede.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI