Studenti skupili 8.000 kuna i kupili iPad malom Anti

Sudenti s Antinim ocem ispred požeške bolnice
(FOTO: Domagoj Katić)

30.03.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 12398

Udruge studenata iz Požeško-slavonske županije Vallis Aurea u Zadru, Osijeku i Zagrebu završile svoju akciju za oboljelog dječaka Antu Čenića iz Novog Sela pored Požege. Okupili su više od 100 studenata koji su prikupljali novac u studentskim menzama i organizacijom kartaških turnira. Prikupljeno je 8.000 kuna, a tim je novcem kupljen iPad sa specijalnom aplikacijom koja će Anti pomoći da izrazi svoje osjećaje i potrebe.

Budući da dječak trenutačno ima upalu pluća studenti su odlučili ne smetati mu u bolnici, već su donaciju uručili njegovom ocu Krešimiru ispred bolnice.

- Puno nam to znači i drago nam je da su nam pomogli. Iznenadili su nas kada su nam predložili svoju ideju. Nabavili su nam ono što Anti najviše znači, crtiće koje jako voli gledati i tablet s aplikacijom Komunikator. Budući da Ante ne može pričati, putem ove aplikacije će alternativnom komunikacijom, simbolima moći izraziti svoje potrebe i želje - kaže Antin otac.


Marko Vidakušić, jedan od inicijatora ove hvalevrijedne akcije kaže kako je za Antu čuo od prijatelja Valentina Petranovića. - Otišli smo tamo i pitali što im treba. Sretan sam i zadovoljan jer smo u prvoj akciji udruge ostvarili zacrtani cilj i kupili nešto što će mu pomoći - kaže Marko.


Studenti su za kraj dodali kako će uvijek biti na raspolaganju Anti i njegovoj obitelji.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI