Hoće li vlasnici Kutjeva d.d. ugasiti Požežanku?

Prosvjed radnika Kutjeva d.d.
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

20.03.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 19234

Analiza rada dvaju pogona kombinata Kutjevo d.d. - mlina i pekare "Požežanka" nalazi će se na dnevnom redu sjednice Nadzornog odbora Kutjeva d.d. Također, neslužbeno doznajemo kako će vjerojatno doći do smjene predsjednice Uprave Natalije Mataić. Sindikalci su najavili da će se usprotiviti eventualnom gašenju pogona.

- Sve ove godine tijekom naše privatizacije govori se o gašenju pogona, a sada je na red došla Požežanka. Radi se o 150 radnika. Razlog je taj što ne stoji na tržištu, međutim mi takav argument ne prihvaćamo jer smatramo da Požežanka nije dobila šansu. Da biste opstali na tržištu potrebna su ulaganja, a ona su izostala. Pokušat ćemo spriječiti njezino zatvaranje i pokazati vlasnicima da smo tu, da smo živi i da nas trebaju prihvatiti kao partnere - rekao je Željko Jurić, predsjednik Radničkog vijeća u Kutjevu d.d.







Vlasnik Kutjeva d.d. je tvrtka Božjakovina. Sindikalni aktivisti, njih dvadesetak, danas prosvjeduje ispred zgrade Kutjeva tijekom sjednice Nadzornog odbora, a ukoliko se bude išlo ka zatvaranju pogona, za 3. travnja najavljuju jednosatni štrajk radnika.


Foto: Dušan Mirković/PIXSELL



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI