Staro, a novo: Što sve možemo od traperica

Maja se priprema baciti na jeans
(FOTO: Iz priv. kol. M. Katušić)

28.02.2013. | Maja Katušić
Pregleda: 24944

Dragi moji, ove godine je kod mene uranilo proljetno čišćenje. U silnom iskopavanju stvari iz ormara naišla sam na traperice koje su imale par "mana" (pokidani zatvarač, poderani džep), nekako sam stalno mislila da ću ih popraviti i umjesto toga uzela sam škare...

Ovaj članak radim u dva dijela jer se da puuuno toga napravit.




DŽEP ZA MOBITEL


Za izradu potrebni su vam: škare, konac, igla, stare hlače (traperice u mojem slučaju).

Stražnji dio traperica nas trenutno zanima. Dakle, precizno izrežemo džep, škarama idemo skroz oko ruba. Na taj način dobijemo već sašiveni džep koji je gotov, odnosno ima i prednju i stražnju stranu.



Na gornji dio našijemo preklop, a ja sam ostavila i prostor za provlačenje remena jer se tada torbica može prikvačiti za remen.





JEANS BROŠ

Što nam je potrebno: nogavica (hi hi), konac, igla, škare, malo dugme, cirkon ili gomila kiča kao kod mene (hi hi)

Prostor oko džepa traperica vam je dostatan za izradu broša. Ukoliko smatrate da nije, možete krenuti od užeg dijela nogavice kako biste iskoristili taj uži prostor, širi dio nogavice će nam trebati kasnije.



Kad izrežete nogavicu, dobijete automatski dva cvijeta (prednja i stražnja strana nogavice). Oblikujte krugove od jeansa. Meni su bila dostatna tri.

Ovisno o vlastitom ukusu, želite li da bude bogatiji cvijet koristite više krugova. Zatim krug presavijte dok ne dobijete trokut.



Trokut zarežite na par mjesta s donje strane.



Kad ga raširite, treba izgledati kao latice. Slažite krugove od najvećeg prema najmanjem. Prošite ih u sredini najmanje latice u obliku x koncem i iglom. Na to možete zatim zalijepiti ili prošiti dugme, cirkon ili kao ja kao što već rekoh natrpati svega...



TORBA PREKO RAMENA

Što nam je potrebno: konac, igla, nogavica, ukras ili dva.

Iako nemam kamo s torbama, još jedna nije na odmet (spremna sam na odmazdu ljutitih muževa)!

Možda zvuči komplicirano, ali najlakši potez do sada, sredina nogavice dužine oko 30 cm, širinu ne režemo niti diramo.



Nogavicu okrenemo naopako pa je zašijemo s jedne strane, bilo koje. Preokrenemo na pravu stranu te izrežemo unutarnji (gornji sloj nogavice) ne dirajući pritom rub tj. šav nogavice.





Već vidite kako će biti divna, e sad trebamo izrezati vanjski šav druge netaknute nogavice, cijelom dužinom, znači šav koji je debeo i proštepan. On će nam poslužiti kao ručka naše torbe. Učvrstimo ga na torbu. Na torbicu sam, vi ne morate, dodala sasvim donji rub nogavice i krug sa lančićem koji mi ujedno služi kao uteg kako bi preklop torbe ostao zatvoren.







Nastavak slijedi...



Vaša Maja
Pratite me na blogu



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI