Prosvjednici su kažnjeni jer nisu smjeli blokirati promet

Prosvjed u Ferovcu
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

25.02.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 6169

Prosvjednici u Ferovcu prijavili su prosvjed uz raskrižje, ali nisu smjeli blokirati promet. Zato su zaradili optužne prijedloge, saznajemo iz odgovora Policijske uprave požeško-slavonske.

"Tijekom prijave javnog prosvjeda seljaka, koji je prijavljen u zakonskom roku na prostoru uz raskrižje državne ceste 51 i županijske ceste 4030, organizator je upoznat sa zakonskim obvezama Zakona o javnom okupljanju i Zakona o sigurnosti prometa na cestama. S obzirom da su prosvjednici traktorima blokirali promet protiv njih desetorice podneseni su obavezni prekršajni nalozi zbog prekršaja iz članaka 36. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok protiv organizatora prosvjeda slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 11. Zakona o javnom okupljanju, jer je s vozačima traktora organizirao blokiranje prometovanja i time ugrozio sigurnost cestovnog prometa", stoji u odgovoru koji potpisuje glasnogovornica Ivana Radić.

Zanimljivo je da zadnji prosvjed na raskrižju u Ferovcu nije prvi takav prosvjed i mnogo puta dosad su prosvjednici na isti način, traktorima blokirali promet, a ovo je prvi put da su kažnjeni.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI