Pitanja vijećnika: Odašiljač, isplata za bebe i Jelačićeva

Sjednica Gradskog vijeća Pleternice
(FOTO: Domagoj Katić)

05.02.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 8399

Aktualnih pola sata pleterničkoga Gradskog vijeća započelo je već tradicionalno pitanjem Mate Grgića, oporbenog vijećnika iz redova SDP-a kojega je zanimalo tko je dao dozvolu za postavljanje odašiljača u Ulici Ivana Šveara. Antonija Jozić (HDZ), dogradonačelnica Pleternice mu je odgovorila kako je to privatna parcela te da Grad nije dužan izdati potvrdu. Grgić se nadovezao na odgovor te rekao kako su njemu, nakon što je on ponudio svoju parcelu za postavljanje odašiljača, rekli da je potrebna suglasnost Grada. Jozić je još jednom ponovila kako Grad nije dao nikakvu suglasnost.

Grgić se ponovno javio za riječ te upitao kada će biti isplata za bebe. - Već smo govorili o tome, a na prošloj sjednici smo usvojili proračun koji sadrži tu stavku. Grad Pleternica planira isplatu potpora izvršiti počevši od ožujka. Sredstva su planirana, osigurana i svakako će biti isplaćena - pojasnila je Jozić.

- Kako to da nikada nismo dobili pismeni odgovor koji smo zatražili? - pitao je Stjepan Erjavac, oporbeni vjećnik koalicije Demokratske stranke slavonske ravnice-Hrvatske stranke umirovljenika. Predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Bajić je rekao kako će pogledati u zapisnike s proteklih sjednica i vidjeti koja su to pitanja. Na to pitanje se nadovezala i dogradonačelnica koja je rekla kako Grad prosljeđuje pitanja vjećnika nadležnim institucijama.


- Konkretno smo u slučaju zahtjeva vjećnika za povećanjem brzine u Ulici bana Josipa Jelačića isti proslijedili Hrvatskim cestama.


Zvonko Čorak, također iz koalicije Demokratske stranke slavonske ravnice-Hrvatske stranke umirovljenika se nadovezao na tu ulicu koja je prema njemu loše izgrađena.

- Da li se može kome žaliti za lošu izgrađenost i postoji li netko tko za to može odgovarati? - upitao je Čorak. Antonija Jozić je rekla kako je upoznat i izvođač radova i nadzorni inžinjer s problemima koji su nastali u toj ulici.

Aktualnih pola sata završilo je pitanjem Mate Grgića kojeg je ovaj put zanimalo koji su uvjeti za dobivanje pomoći u kući.

- Znam za neke osobe kojima je potrebna takva pomoć, a ne dobivaju je. Isto tako znam za osobe s velikim primanjima koje dobivaju tu pomoć - dodaje Grgić. Antonija Jozić je rekla kako visina mjesečnih prihoda nije uvjet za pomoć u kući.

- Morate znati da postoje ljudi koji ne žele biti dio tog programa, možda znate neke osobe kojima je to potrebno, a da su nama rekli kako ne žele pomoć. Uvjeti su pretežno starost, bolest, invaliditet te da su sami u kućanstvu - rekla je Jozić te dodala kako je Grad ograničen s 225 korisnika programa.

Dnevni red 24. sjednice Gradskog vijeća donio je određene ciljane izmjene urbanističkog plana Grada od kojih je najzanimljivija promjenjena trase produžetka Ulice Ive Baje Tomića koju Grad planira spojiti s Ulicom Stjepana Radića i priključiti je na buduće parkiralište kod knjižnice. Zbog razlike u tečaju eura i kune usklađena je i odluka o davanju suglasnosti Grada na zaduživanje tvrtke Mala hidroelektrana Pleternica d.o.o.

- Zbog razlike u tečaju koja je nastala potrebno je izmijeniti i dopuniti prošlu odluku o suglasnosti i to samo iznos visine kredita s 2,5 na 2,547,500 milijuna kuna - pojasnila je Jozić te naglasila kako banka traži 900 kvadrata zemljišta na kojem je mala hidroelektrana pod hipoteku kako bi se mogao realizirati kredit. Odluke su donesene jednoglasno osim posljednje o davanju zemljišta pod hipoteku s kojom se nije složio Mato Grgić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI