Bolnička će dijelom biti jednosmjerna i s više parkirališta

Bolnička ulica u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

28.01.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 10617

Stručna služba Grada Pakraca izradila je prema inicijativi poduzetnika prijedlog nove regulacije prometa u centru grada, konkretno u Bolničkoj ulici i njezinim prilazima.

Prijedlog, koji će ići na glasovanje Gradskom vijeću, kaže da bi Bolnička bila jednim dijelom jednosmjerna - od Trga dr. Franje Tuđmana do spoja s Prolazom baruna Trenka. Dozvoljeni smjer kretanja bio bi od centra grada prema bolnici. Nakon spoja s Prolazom baruna Trenka zadržava se postojeća regulacija prometa u oba smjera.


Karta: Pakrac.hr


Još jedna novost bila bi da se iz Ulice Matije Gupca, dakle iz smjera Prekopakre, više neće moći direktno ići u Prilaz na Mali most, nego će svi morati ići na semafore.


- Na taj će način poduzetnici dobiti prostor za novo parkiralište s više mjesta, koje bi išlo duž Bolničke ulice s lijeve strane, dok će na postojećem parkiralištu moći proširiti svoje terase. Uz to će imati više prostora za dostavu - rekla je Marija Čar iz Grada Pakraca.

Novom regulacijom prometa, međutim, nije predviđeno uklanjanje stupića na koje su se neki obrtnici nedavno žalili i 034portalu. Prema riječima Marije Čar, ti su stupići postavljeni jer oni tamo moraju stajati po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, pa će ostati i ako se promijeni regulacija.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI