Cesarić u Cesariću: Cijela škola sudjelovala u projektu

Cesarić u Cesariću
(FOTO: Domagoj Katić)

25.01.2013. | Domagoj Katić
Pregleda: 8759

"S obzirom da škola nosi ime Dobriše Cesarića, već 8. godinu zaredom putem različitih tema želimo naše učenike kroz vannastavne aktivnosti upoznati s našim, požeškim pjesnikom. Ove godine smo kroz literarnu, dramsku, likovnu i novinarsku radionicu na temelju Cesarićeve poezije obradili temu Slavonije. Mogu reći da učenici vrlo rado prihvaćaju vannastavne aktivnosti jer dolaze do izražaja neke nove sposobnosti" - kaže Zvjezdana Krip, ravnateljica Osnovne škole Dobriše Cesarića u Požegi na završnom danu ovogodišnjeg školskog projekta "Cesarić u Cesariću".

Svi učenici i profesori su sudjelovali u projektu škole koja ove godine slavi 50 godina postojanja, a kako ravnateljica dodaje, učenici na ovaj način jako puno uče kroz ovaj projekt jer se bave i istraživačkim radom.




- Volim poeziju i među omiljenim pjesnicima mi je svakako Cesarić. Znam dosta o njemu, ali svake godine naučim nešto novo - kaže Marija Jurišić, učenica 5. razreda. Marko Skukan, učenik 7. razreda kaže kako čita pjesme, a naučio je i neke nove.


- Omiljena mi je Slap, nemam neki poseban razlog za to, jednostavno mi se sviđa. Želim naučiti nešto novo i zato mi je ovaj projekt zanimljiv - kaže Marko.



Marljivi učenici su pripremili i prezentaciju o radu i životu Miroslava Kraljevića, poznatog slikara koju su priredili povodom 100 godina od njegove smrti, a kao dio Cesarićevih dana bit će i predstavljen bilten koji će prikazati školu kroz povijest.

- Ja sam pripremala prezentaciju o Kraljeviću. Bilo je pomalo zahtjevno, ali nije bilo jako teško. Volim biti kreativna tako sam se aktivirala i u izradi ljudi u narodnoj nošnji kojima smo ukrasili pano - kaže Leona Šunjo iz 7. razreda te dodaje kako su joj sve Cesarićeve pjesme jednako drage.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI