Predstavljeno tridesetak izlagača: Od kolača do umjetnina

13.12.2012. | Mario Barać
Pregleda: 16208

Na tradicionalnom Božićnom sajmu koji je danas otvoren u Lipiku, izlaže 31 izlagač s područja Pakraca i Lipika, ali i iz Požege, Kutine, Banove Jaruge i Lipovljana.

Kao što priliči ovakvom sajmu, tematika većine izlagača su božićni ukrasi svih vrsta – od ukrasa za bor i adventskih vijenaca, preko raznih rukotvorina inspiriranih božićnim motivima, pa sve do vrlo zanimljivih ukrasa od slame, kukuruzovine, pa čak i tjestenine. Neizostavan dio ponude su kolači i božićni keksi, razni ručno izrađeni predmeti idealni za poklone ispod bora, pa sve do odjevnih predmeta, umjetničkih radova i meda.

Sajam otvoren još dva dana


Organizator sajma koji se održava u prostoru gradske tržnice je Turistička zajednica Grada Lipika, a tajnik Hrvoje Kovačić ističe kako je zadovoljan odazivom budući da je ove godine 5 izlagača više nego lani.


- Ovaj prodajno-izložbeni sajam će biti otvoren još dva dana. Sutra smo za sve posjetitelje otvoreni od 14 do 19 sati, a u subotu od 10 do 19 sati. Pozivam sve građane da obiđu štandove i siguran sam da će svatko pronaći ponešto za sebe, rekao je Kovačić.

Građani kitili jelku

Lipičani su večeras imali priliku kititi zajedničku gradsku božićnu jelku u Udinskoj ulici, ispred ulaza u gradsku tržnicu.

Očekivano, u kićenju je sudjelovalo najviše djece i mladih, a ukrasi su nastali na radionici izrade božićnih ukrasa koja je organizirana prije dva dana.

FOTO Pogledajte fotogaleriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI