Požeške ceste pune snijega, zaleđene i opasne

Ralice su češće viđene u kanalima pored cesta nego na cesti. Ova je snimljena u Seocima
(FOTO: Čitatelj)

10.12.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 19502

Požeške prometnice nisu bile spremne za početak radnog tjedna. Prema dojavama naših čitatelja, snijeg nije očišćen u mnogim ulicama po cijelom gradu, kao ni u prigradskim naseljima. Rezultiralo je to brojnim slijetanjima automobila, zastojima u prometu i padovima pješaka na zaleđenim pješačkim stazama.






U Općoj županijskoj bolnici Požega doznajemo kako je na Hitnom prijemu tijekom prošla dva dana bilo svega 6 ozlijeđenih, dok se danas tijekom prijepodneva javilo 9 pješaka koji su pretrpjeli ozljede. O težini ozljeda zasad nemamo informacije jer se neki slučajevi još obrađuju.






U samom središtu grada nije očišćen Trg Sv. Trojstva, Trg sv. Terezije, Ulica Stjepana Radića, a pješačka je zona zaleđeni poligon za padanje. Među većim gradskim ulicama, prema dojavama čitatelja, najgore je stanje u Frankopanskoj. "Ralice prolaze, ali ne čiste" - čude se građani. Također, neslužbeno saznajemo da su na cesti između Požege i Alaginaca rano jutros sletjela četiri vozila zbog neočišćenog i zaleđenog kolnika.





Na službenoj stranici Grada Požege piše kako zimska služba radi svoj posao i kako Požega nije okovana snijegom. Do komentara na današnju situaciju iz Grada Požege nismo mogli doći jer se u uredu gradske službe za informiranje nitko ne javlja na telefon.





Niti u ostatku Požeštine nije bolja situacija. Iako nas je jučer Zdravko Vukasinović, šef Nadcestarije Požega pri Hrvatskim cestama uvjeravao kako su sve državne i županijske ceste prohodne i kako će biti čiste do ponedjeljka, informacije s terena su potpuno drukčije. Jutros nam se javio čitatelj koji je izrazio nezadovoljstvo jer je cesta prema Novoj Gradiški jako teško prohodna do Oblakovca, odnosno granice s Brodsko-posavskom županijom, dok je u susjednoj županiji potpuno čista.









Foto: Domagoj Katić, čitatelji



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI