Vrdoljak: Drago mi je vidjeti da ima zainteresiranih ulagača

Ministar Vrdoljak posjetio je tvornice u Pakracu i Lipiku
(FOTO: Mario Barać)

07.12.2012. | Mario Barać
Pregleda: 7704

„Veseli da postoje ozbiljni zainteresirani investitori koji su spremni uložiti novac na području Lipika i Pakraca. Kao ministar apsolutno podržavam dvije privatne investicije, u Lipik Glasu gdje je najavljeno ulaganje u nove tehnologije i otvaranje 10 radnih mjesta, te u bivši pogon „Papuka“ u Pakracu, gdje je pokretanje proizvodnje i zapošljavanje 160 radnika najavila tvrtka Ferdinand. Uvjeren sam da će oba projekta uspjeti jer je u staklani riječ o visokoj tehnologiji, a u pilani o baznoj proizvodnji koja ima perspektivu u privatnim rukama“ - izjavio je to ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak tijekom današnjeg radnog posjeta Lipiku i Pakracu.

Ministar je u lipičkoj vijećnici održao za javnost zatvoreni sastanak s čelnicima oba grada, a nazočili su Jasminka Stričević, direktorica ZRC-a, te poduzetnik Dragan Marić.

„Lipik glas“ – za novu tehnologiju 10 milijuna eura

Potom je obišao „Lipik glas“ gdje ga je direktor Danijel Zadjelović upoznao s proizvodnim procesom i planovima investiranja 10 milijuna eura u novu tehnologiju koja će, kako je najavio, omogućiti i zapošljavanje desetak novih radnika, a čiji proizvodi će se na tržištu pojaviti 2014. godine.
 
Davor Huška, gradonačelnik Pakraca je ministra Vrdoljaka proveo pakračkom poduzetničkom zonom čiji je izgled i funkcionalnost pohvalio i sam ministar, te ga upoznao s daljnjim planovima kao i s aktivnostima Poduzetničkog centa Pakrac.


„Ferdinand“ – proizvodnja kreće u ožujku 2014. godine


Potom su obišli nekadašnje industrijsko dvorište "Papuka" u kojoj je skori početak proizvodnje najavljuje tvrtka "Ferdinand", a kako su danas rekli Ivan Nemec i Janez Jakin, suvlasnici ove tvrtke, proizvodnja će započeti u ožujku 2014. godine. Bazirat će se na drvnoj industriji, linijama za proizvodnju peleta, te energani na biomasu. Vrijednost investicije je oko 150 milijuna kuna i zapošljavat će 160 radnika, a u svibnju će započeti građevinski radovi na izgradnji tvornice koja će, kao je najavljeno, godišnje prerađivati 50.000 četvornih metara oblovine.

Danas sastanak s investitorima u ZRC

Odgovarajući na novinarska pitanja, ministar Vrdoljak je rekao da se danas u Ministarstvu turizma održava sastanak s potencijalnim investitorima u ZRC, nakon čega bi trebale biti podrobnije i konkretnije informacije. Za inicijativu poduzetnika Dragana Marića koji je u Lipiku najavio izgradnju nove staklane vrijedne 220 milijuna eura, rekao je da je to još u fazi ideje i da je prerano za bilo kakve ozbiljnije komentare, ali je dodao da će Ministarstvo podržati svaku ideju koja može doprinijeti poboljšanju gospodarske slike Hrvatske.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI