Glazbena škola će imati 30 učionica i 3 koncertne dvorane

Radovi na novoj zgradi Glazbene škole Požega
(FOTO: Domagoj Katić)

23.11.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 9969

Pune 44 godine učenici Glazbene škole u Požegi pohađali su nastavu u improviziranom prostoru pa ne čudi zadovoljstvo koje pokazuje ravnatelj Valentin Veljko Škorvaga kada govori o radovima na novom prostoru. Nova zgrada gradi se na mjestu nekadašnjeg vatrogasnog doma u Ulici Vjekoslava Babukića. Stara će zgrada vatrogasnog doma, međutim, poslužiti samo kao jedna četvrtina nove zgrade Glazbene škole Požega.

- Trenutačno koristimo 1.200 četvornih metara na četiri različite lokacije, a dovšetkom nove zgrade imat ćemo na raspolaganju 2.300 četvornih metara novouređenog prostora s 3 koncertne dvorane i novonamještenih 30-ak učionica. Do povećanja broja učenika neće doći jer smo dosegli optimum za našu sredinu, ali dio će se povećati jer ćemo uvesti i smjer suvremenog plesa, a razmišljamo i o odjelu za tonskog majstora - kaže ravnatelj Škorvaga te dodaje kako planira već iduću školsku godinu otvoriti novu zgradu za svoje učenike i djelatnike.

Kaže i kako će se opremiti novi tonski studio koji će biti povezan sa svim dvoranama te će se moći snimati koncerti, a Grad Požega će uz sav novi namještaj kupiti i dio novih instrumenata.





- U novom prostoru ćemo prirediti puno lijepih trenutaka za građane Požege jer ćemo biti u mogućnosti organizirati koncertnu sezonu kao Dvorana Vatroslava Lisinskog, samo u manjem obujmu - kaže ravnatelj te izražavana nadu da će konertne dvorane uz školu koristiti i profesionalni ansambli te gradske udruge poput Gradske glazbe, mažoretkinja, Big Banda...Ministarstvo regionalnog razvoja i Grad Požega investitori su izgradnje i preuređenja nove zgrade Glazbene škole, čija cijena iznosi 10,5 milijuna kuna, dok radove izvodi Presoflex gradnja iz Požege. Kako je objavio Grad Požega, očekuje se da će radovi biti gotovi do kraja ožujka iduće godine.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI