Javna rasvjeta radi preko dana, a navečer se gasi

Poslijepodne su svjetla uredno upaljena
(FOTO: Čitatelj)

23.11.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 10297

U našu redakciju javilo se više čitatelja iz Požege koji su primijetili u najmanju ruku čudnu regulaciju rada javne rasvjete u pojedinim ulicama i dijelovima grada. Jedan nam je čitatelj poslao fotografije koje pokazuju kako je u ulicama kod dječjeg vrtića "Cvjetna livada" prema Sajmištu javna rasvjeta upaljena u 15,30 sati, a u 19,30 je ugašena.



"Tako je u ulicama Kneza Trpimira, Kneza Mislava i Kralja Držislava. Možda ih ima još. Možda se na ovaj način radi ravnoteža? Možda je to primjer modela uštede u javnoj rasvjeti koju je najavio gradonačelnik kada je odbacio projekt energetski učinkovite rasvjete?" - pita čitatelj.





Grad Požega godišnje plaća oko 3,2 milijuna kuna za javnu rasvjetu i održavanje. Poslali smo upit gradonačelniku, a odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.

Dodano u 17,48

Po prvi put smo odgovor iz Grada Požege dobili istoga dana! Potpisuje ga Branka Starčević - Tesari, službenica za informiranje, a mi ga prenosimo u cijelosti i bez ikakvih izmjena, uključujući pravopisne pogreške:

Dana 23.studenog 2012. godine obratili ste se upitom u svezi regulacije rada sustava javne rasvjete u Gradu Požegi , potaknuti - kako sami navodite - javljanjem čitatelja u redakciju koji su uočili da u naselju Sajmište javna rasvjeta radi danju, a gasi se kad padne mrak. Objavili ste na stranicama članak senzacionalističkog i tendecioznog karaktera, a da se uopće niste zapitali - kako vam je jedan čitatelj Portala napisao u komentaru - da se možda radi o kvaru na upravljačkom sustavu.

Grad Požega zatražio je pismeno očitovanje i od tvrtke Elektroteam koji za Grad Požegu održava sustav javne rasvjete u 2012. godini i od HEP-a odmah nakon što su uočeni problemi u radu sustava i zaprimili smo slijedeći odgovor: u srijedu 21.11.2012.g. u noćnim satima došlo je do kvara u upravljačkom dijelu trafostanice KTS 11 u naselju Sajmište. Dana 22.11.2012. u popodnevnim satima Elektroteam sa djelatnicima HEP-a pokušao je otkloniti kvar. Iz tog razloga gorjela je javna rasvjeta po danu. Utvrđeno je da se kvar ne može otkloniti bez iskapčanja struje,a budući je isto nedozvoljeno raditi bez prethodne najave, kvar je bilo moguće otkloniti tek danas prije podne 23.1.2012. - što je i učinjeno.


Službenici za informiranje Grada Požege postavili smo pitanje koja je definicija "senzacionalističkog i tendencioznog članka" i koja je razlika između pridjeva "sljedeći" i priloga "slijedeći". Očekujemo odgovor.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI