Lucić: Nagodinu ćemo isplatiti zaostatke za rođene bebe

Franjo Lucić
(FOTO: Vjeran Blašković)

20.11.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 10622

Aktualnih pola sata u pleterničkom Gradskom vijeću nije donijelo puno iznenađenja. Najviše pitanja je imao oporbeni vijećnik Mato Grgić (SDP) kojega je u prvom redu zanimalo što je s neasfaltiranim dijelom u produžetku Ulice Eugena Podupskog u Pleternici. Gradonačelnik Franjo Lucić (HDZ) je rekao kako to pitanje zahtijeva iscrpniji odgovor.

- Želim naglasiti kako tu cestu izgrađuje Županijska uprava za ceste, a Grad Pleternica se svojevoljno priključio kako bi pripomogao. Ta ulica je žila kucavica nove industrijske zone i htjeli smo je napraviti široku kako u budućnosti ne bismo imali problema s prolaskom šlepera. To smo i uspjeli realizirati sa 72 kućanstva, međutim gospodin Zvonko Kovačević koji je na kraju tamo traktor parkirao je par puta mjenjao dogovor za tih 14 četvornih metara. Zbog ulaska u hladnije i nepogodnije dane, odlučili smo navući asfalt kako ne bismo oduljivali s radovima - rekao je Lucić.

Njegovog stranačkog kolegu Željka Konjarika je zanimalo može li Grad pomoći obitelji Bralić iz Ašikovaca.


- Obitelj Bralić je na popisu Centra za socijalnu skrb, tako da će Grad tu pripomoći - navodi Lucić. Nakon toga ponovno se uključio Mato Grgić s pitanjem. Ovaj puta ga je zanimalo zašto Grad nije isplatio novčanu pomoć za novorođenu djecu u 2011. i 2012. godini. Lucić je rekao kako je proračun znatno smanjen te će sredstva pronaći u novom proračunu.


- Početkom iduće godine ćemo platiti sva zakašnjenja te uhvatiti korak s novorođenima - odgovara gradonačelnik Pleternice.

Stjepan Erjavac, član Stranke hrvatske ravnice je pitao zašto se kamioni ne putaju kroz Mlinsku ulicu.

- Je li ona stvarno toliko uska da teretna vozila ne mogu prolaziti njome već se šalju okolnim putem preko mostova? - pita Erjavac. Lucić je rekao kako je ulica ta ne može prihvatiti toliki teret zbog oštećenja posteljica kolnika te se stvara problem stanarima zbog oštećenja i prljanja fasada. Zvonko Čorak, također iz Stranke hrvatske ravnice je imao pitanje vezano za infrastrukturu. - U Ulici bana Josipa Jelačića postoji niz nedostataka, apeliram da se izvođač obavijesti o tome i da se to sanira dok postoji jamstveni rok.

Lucić se nadovezao kako Grad zna za sve nedostatke na toj državnoj cesti i rekao kako problemi u toj ulici nastaju zbog nedovoljnog slijeganja terena jer je te godine palo jako malo kiše i tlo nije dovoljno zbijeno.

Pleternički gradski vijećnici su sinoć dobili novog predsjednika. Franjo Delač je, podsjetimo, nedavno podnio ostavku na mjesto člana i predsjednika u Gradskom vijeću grada Pleternice, a kao razlog naveo je zdravstveno stanje. Za novog predsjednika izabran je Zvonimir Bajić (HDZ), dugogodišnji gradski vijećnik i dosadašnji zamjenik Delača.


Zvonimir Bajić, novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća grada Pleternice

- Predsjednik Gradskog vijeća je časna funkcija. Svjestan sam odgovornosti i svojih obaveza te ću ih nastojati što bolje provoditi - rekao nam je Bajić kratko nakon sjednice vijeća. Na vijećničko mjesto Franje Delača je došao Josip Baltić (HDZ) iz Ratkovice.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI