Umjesto igrališta dobili praznu industrijsku zonu

Zdenko Vidić na prostoru koje bi trebalo biti industrijska zona
(FOTO: Domagoj Katić)

24.10.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 12570

"Prevario je i selo i mjesni odbor kada nam je rekao da će nam dati novo zemljište u zamjenu za ono na kojemu smo planirali napraviti nogometno igralište" - žali se Zdenko Vidić, stanovnik Novih Bešinaca gdje je načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, kako nam Vidić kaže, uzeo ono što je trebalo biti nogometno igralište i "pretvorio ga u deponij smeća koji nitko ne održava".

Radi se o industrijskoj zoni koja još uvijek nije do kraja izgrađena.

- Pričaju iz Vlade kako treba napraviti prijave za poljoprivrednike koji imaju neobrađeno i zapušteno zemljište, a tu je bila "antraga" 2 metra koju je netko zapalio i onda su još počelo pričati kako sam ja to učinio - ogorčen je Vidić koji ima zemljište do industrijske zone. Navodi nam dalje kako je bio "investitor za čipsaru" koji je trebao zaposliti 20-ak ljudi i iz sela, ali kaže Vidić da je odmah znao da od toga nema ništa jer je i sam poduzetnik i zna koliko je teško pokrenuti nešto.





- Sada ta industrijska zona zjapi prazna i ne služi ničemu osim kao odlagalište na kojem pilana ostavlja svoje drvo i piljevinu, a mogu se pronaći i ostatci životinja koji se tamo bacaju - napominje Vidić.

Načelnik Općine Kaptol, Mile Pavičić kaže kako je izgradnja industrijske zone proces u kojem je potrebno proći kroz više etapa.

- Prostorni plan smo napravili 2008. godine, zatim urbanistički plan uređenja, gotovo je i idejno rješenje i glavni projekt. Sada čekamo dokument od Hrvatskih voda kako bi mogli izvaditi lokacijsku dozvolu. Za svaku od tih etapa treba proći određeno vrijeme, ne radi se to preko noći i ne možemo mi glavom kroz zid kako bismo nešto ubrzali - objašnjava Pavičić.



Na pitanje o zamjenskom nogometnom terenu navodi kako kilometar dalje u Kaptolu ima novo nogometno igralište te smatra kako nema potrebe za još jednim igralištem u Novim Bešincima.

Što se tiče investitora, kaže kako oni nisu otišli zbog Općine, već zbog toga što od Ministarstva nisu dobili oslobođenje plaćanja carine i PDV-a na uvoz opreme za postrojenja. Pavičić dodaje kako Općina ima ugovor s pilanom Bor o iznajmljivanju čestice gdje pilana ostavlja piljevinu i trupce.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI