Dekan Budić podnio ostavku, Upravno vijeće imenovalo v.d-a

Veleučilište u Požegi
(FOTO: 034portal.hr)

25.08.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 10879

Ivan Budić, dekan požeškog Veleučilišta, podnio je ostavku na to mjesto. Ostavku je podnio još u četvrtak, dan prije nego li je Jutarnji list pisao o dodatcima na plaću i drugim spornim događajima na Veleučilištu.

Neslužbeno saznajemo kako je na jučerašnjoj sjednici Upravnog vijeća Veleučilišta održanoj u večernjim satima postavljen vršitelj dužnosti dekana, a da će se kroz dogledno vrijeme napraviti novi natječaj za to radno mjesto.

Iako tu informaciju nismo mogli službeno potvrditi, doznajemo kako se radi o mladom znanstveniku, profesoru rođenom 1977. godine koji predaje na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a rodom je iz Požege. Već se ranije javljao na natječaj za dekana, ali nije prošao.


Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović govoreći o ovoj temi rekao je, kako prenosi Jutarnji list, da su dobre ideje o Veleučilištima zloupotrebljene te da će provjere rada i poslovanja provjeriti i u drugim veleučilištima.


Prema pisanju Jutarnjeg lista, koji nije imenovao svog informatora, Budiću se na teret stavlja i to što je ulagao u obnovu zgrade Veleučilišta koja je u vlasništvu Grada Požege, a nije tražio prethodnu suglasnost.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI