Lucić: Zatvaramo financijsku konstrukciju Poduzetničkog centra

Gradsko vijeće grada Pleternice
(FOTO: Domagoj Katić)

21.08.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 8889

Aktualnih pola sata 20. sjednice Gradskog vijeća Grada Pleternice otvoreno je pitanjem oporbenog vjećnika SDP-a Željka Konjarika o provedbi izbora za mjesne odbore. Gradonačelnik Franjo Lucić je odgovorio kako je za realizaciju izbora potrebno 100.000 kuna te da će se oni najvjerovatnije održati ove godine.

Konjarika je zanimalo i u kojoj je fazi osnivanje Turističke zajednice Grada, na što mu je Lucić odgovorio kako je potrebno prije toga osigurati sredstva za plaću zaposlenika, ali i da su sve potrebne odluke donijeli i da sutra mogu raspisati natječaj i naći prostor.

Stjepan Erjavac, član Stranke hrvatske ravnice, osvrnuo se na 18. sjednicu vijeća na kojoj se raspravljalo o financijskoj konstrukciji izgradnje poduzetničkog centra. Pita je li novac osiguran i na koji način će se izgradnja odraziti na gradski proračun.


- Na toj sjednici nismo znali hoćemo li uspjeti zatvoriti financijsku konstrukciju, međutim danas imamo dovoljno sredstava. Potrebno je nešto više od 7 milijuna kuna za izgradnju centra, od Europske unije smo dobili 4,7 milijuna, 1,5 milijuna smo dobili iz Ministarstva obrta i malog poduzetništva, imamo dogovoreno milijun od Ministarstva regionalnog razvoja. Sav taj iznos je blizu onog potrebnog, a ostatak ćemo namiriti prodajom gradskih zemljišta - odgovorio je Lucić.


- Što je s hidrocentralom, knjižnicom i je li s Presoflexom potpisan isti ugovor o parceli kao i s tvrtkom prije nje? - upitao je Zvonko Čorak, član Stranke hrvatske ravnice. Grad Pleternica je, naime, potpisao ugovor o prodaji zemljišta s tvrkom koja je trebala proizvoditi sjedala. Ugovor je definiran na način da Grad povrati svoje zemljište ukoliko se ne započne s investicijom u dogovorenom roku, što se i dogodilo.

Lucić je odgovorio da se čekaju inženjeri Končara i HEP-a kako bi pustili hidrocentralu u probni rad. Sve potrebne dozvole su ishodovane i to će se realizirati čim prođe sezona godišnjih odmora.

- Što se tiče knjižnice, rok za završetak gradnje je 2014. i do tada će biti gotova. Trenutno se ulazi u fazu unutarnjih radova - dodaje Lucić i naglašava kako je ugovor sa svima jednak kako bi se Grad ogradio od moguće kupovine zemljišta bez otvaranja radnih mjesta.

Matu Grgića (SDP) je zanimalo kolika je zaduženost Grada i koliko Grad Pleternica duguje Presoflex-u.

- Grad Pleternica nema niti jedan kredit u bankama, po potrebi podižemo kratkoročne pozajmice iz banaka i uredno ih vraćamo. Na današnji dan nemamo nikakvog duga prema bankama, ali ni prema Presoflex-u - završava Lucić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI