Cerovac dobiva novu rasvjetu i bolji napon, ali drvored trpi

Porušene grane na stablima
(FOTO: Čitateljica)

31.07.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 10788

HEP je investitor radova na rekonstrukciji mreže električne energije u Cerovcu kod Jakšića. Da bi postavili 48 stupova, morali su izvršiti i nepopularne zahvate na stablima.

U redakciju 034portala javili su se nezadovoljni stanovnici Cerovca s pitanjem nije li to moglo biti bolje riješeno.









- Prilikom samog prijedloga rekonstrukcije morali smo voditi računa o drugim instalacijama na tom području, kojih je ondje dosta. Sjeklo se minimalno, koliko je bilo potrebno za mrežu. Nikad nismo radili s namjerom da unakazimo okoliš - rekao je Manuel Župan, zamjenik voditelja u Odjelu za investicije Elektre Požega.

U Cerovcu se, naime, nalaze drvoredi s obje strane ceste na javnoj površini pa je bilo teško izvesti radove i postaviti stupove koji će služiti za javnu rasvjetu, a da se ne diraju stabla.

- Sve je napravljeno prema zakonu i u dogovoru s Općinom Jakšić, u čijoj je nadležnosti ta površina. U rekonstrukciju smo krenuli da bismo stvorili bolje naponske uvjete za vlasnike sušara kojih u tom selu ima. Osim toga, stvoreni su uvjeti za javnu rasvjetu koja će pomoći u sigurnosti prometa, s obzirom nema nogostupa - tvrdi Župan, dodavši kako je bila javna konferencija u Županiji te je objavljen poziv građanima na radiju. Nitko nije uložio prigovor na projekt.

Ivica Kovačević, načelnik Općine Jakšić, tvrdi da nije bilo loše namjere.

- Stara rasvjeta je dotrajala i vrijeme je za novu. Nakon ovih radova u koje ulaže HEP, Općina će uložiti još oko 100.000 kuna za novu rasvjetu. Na mjestima gdje su trebali prolaziti kablovi i gdje su postavljeni stupovi nije se moglo drukčije, ako je stablo preveliko moralo se rezati - pojasnio je Kovačević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI