Čondićev ranč će imati restoran, jezera, životinje... (foto)

Robert Čondić na ulazu u ranč
(FOTO: Domagoj Katić)

25.07.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 26852

Nadomak Pleternice uz glavnu cestu koja vodi prema Slavonskom Brodu smješten je ranč obitelji Čondić iz Kadanovaca koja pomoću svog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva želi ući u seoski turizam. Ranč na kojemu se mogu pronaći bungalovi, gospodarske zgrade, restoran, 2 akumilacijska jezera, crne slavonske svinje, ovce, konji i šetnice prostire se na površini od 22 hektra.

- Prije 6 godina kupili smo komad zemlje gdje je bilo zamišljeno obiteljsko mjesto za odmor. Nakon kraćeg vremena počeli smo otkupljivati komad po komad zemlje da bismo danas došli do ove površine. Širenjem zemljišta širila se i ideja o seoskom turizmu pa smo tako i radili. Ishodovali smo dozvole za zgrade koje su nam bile potrebne. Nadamo se da ćemo iduće godine otvoriti ranč za posjetitelje -  prepričava Robert Čondić, nositelj OPG Čondić.







Iako su krenuli s 50 ovaca, danas ih ima već 120, a u planu je uz 5 postojećih ponija kupnja i velikog konja kako bi postavili temelj za školu jahanja i terapijsko jahanje.

- Kako bismo prikazali stari način življenja sve radimo od novog materijala, isključivo kamena i drveta, u starom stilu. Stari slavonski restoran smo izgradili, a u postupku je nadogradnja u vidu izgradnje kuhinje i smještajnog kapaciteta s oko 25 kreveta - dodaje Čondić.





Postojeća akumulacijska jezera su uređena kako bi osim za uzgoj nekoliko vrsta ribe služila i kao izvor za navodnjavanje.

Čondić navodi kako je veliki problem struja. HEP traži oko 200.000 kuna za priključak, a budući da sve rade vlastitim novcem taj im je iznos prevelik. Kada bi cijena bila niža, tvrdi da bi ostatak novca kroz neko vrijeme uložili u zapošljavanje, a i prije bi otvorili ranč za posjetitelje.





- Kao mladi čovjek nikada ne bih uspio u tome. Puno mi pomaže otac koji je poduzetnik, a tu je i cijela moja obitelj koja aktivno radi na ranču - završava Čondić.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI