Dječji vrtić u Pleternici nagodinu će primati 150 mališana

Dogradonačelnica Antonija Jozić i voditelj gradilišta Darko Taborski
(FOTO: Domagoj Katić)

16.07.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 14141

Izgradnja nove zgrade Dječjeg vrtića "Tratinčica" vrijedne 10 milijuna kuna četvrti je kapitalni projekt koji se u posljednje dvije godine radi u Pleternici. Projekt je realiziran u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i uz pomoć fondova Europske unije kao dio programa integralnog razvoja lokalne zajednice EIB II.

- Potreba za proširenjem je velika, kapacitet starog vrtića koji prima 50 djece nije dovoljan jer imamo još 50 djece koja su na čekanju. Gledali smo u budućnost, tako da će novi vrtić moći primiti 150 djece, a uvodimo i jednu jasličku grupu - rekla je Antonija Jozić, dogradonačelnica Pleternice.

- Gradska proračunska sredstva nisu dovoljno velika da bismo sami mogli financirati izgradnju vrtića. Grad Pleternica će sudjelovati sa 40 posto u izgradnji, a ostatak troškova snosi Ministarstvo - dodaje dogradonačelnica.





Prema ugovoru koji je potpisan s Presoflex gradnjom vrtić bi trebao gotov do svibnja iduće godine.

- Zasad sve teče prema planu, a do zastoja radova može doći jedino uslijed vremenskih neprilika - kaže Darko Taborski, voditelj gradilišta te dodaje kako očekuje postavljanje prve ploče na temelju početkom kolovoza.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI